Pence-ovi ismijani jer su izgledali tužni nakon posjete koncentracijskom logoru iz 2. svjetskog rata

U veljači 2017. godine, potpredsjednik Mike Pence, njegova supruga Karen i njihova kći Charlotte posjetili su logor Dachau u Njemačkoj, gdje je umrlo na tisuće zatvorenika i gdje su njemački liječnici obavljali medicinske pokuse na zatvorenicima tijekom kojih je umrlo ili osakaćeno na stotine ljudi.

Dachau je bio osnovan u ožujku 1933. godine kao prvi koncentracijski logor kojeg je uspostavila nacistička vlada. Kao što Memorijalni muzej holokausta Sjedinjenih Država kaže:

Zatvorenici su bili podvrgnuti “selekciji”; oni koji su bili označeni kao prebolesni ili preslabi za nastavak rada, poslani su u “eutanazijski” centar Hartheim u blizini Linza u Austriji. Nekoliko tisuća zatvorenika iz Dachaua ubijeno je u Hartheimu. Nadalje, SS je koristio streljačke vodove i vješala na području krematorija kao mjesta za ubijanje zatvorenika.

Najmanje 28.000 zatvorenika je umrlo u Dachauu između 1940. i 1945. godine.

Nepotreban je komentar da lica Penceovih nisu bila najsretnija nakon posjeta.

Gotovo točno godinu dana poslije, neki ljudi koji očigledno preziru Pencea, odlučili su se rugati njemu i njegovoj supruzi zbog ozbiljnosti koju su prikazali tijekom posjeta logoru smrti:

Terminom “Blue checkmark” konzervativci na društvenim mrežama oslovljavaju “liberale” – označava da je račun verificiran od strane Twittera (koji otvoreno podržava ljevičare) (op. a.)


Iako je jedan tweet kasnije obrisan a autor drugog tweeta je objavio ispriku, sklonost da se bude odvratan trebala bi biti ograničena a ismijavanje ozbiljnosti Penceovih u ovoj situaciji daleko je od bijedne.