LAŽNE VIJESTI: CNN-ov Chris Cuomo podvalio lažnu priču o kupnji AR-15 bez ID-a

Ben Shapiro

Screenshot: YouTube

U utorak, CNN-ov Chris Cuomo retweetao je račun @usaphotodude citirajući novinara po imenu Cody Davis. Tweet je glasio: “Uspio sam kupiti AR-15 pušku u roku od pet minuta. Imam 20 godina i moj ID je istekao.” Postoji samo jedan problem: to ne nikada nije dogodilo. U članaku piše: “Nakon što smo prošli kroz papirologiju, čitavih pet listova, rekao sam mu (prodavaču) da sam promijenio mišljenje i da želim još razmisliti prije nego kupim AR-15. Rekao mi je da to nije problem i izvjestio me o radnom vremenu u slučaju da se poželim vratiti. Nakon toga sam mu zahvalio i vratio se do mog automobila.”

Drugim riječima, tip nije mogao kupiti pušku bez ID-a i odgovarajuće pozadinske provjere što je po saveznom zakonu.

Ali to nije ono o čemu je Cuomo tweetao.

Nakon što je prozvan, Cuomo je poslao Tweet: “Nije li dječakova dob i nedostatak valjane iskaznice bio dovoljan za odvraćanje od kupnje? i to nisu sve prodavaonice oružja. Mjesto na kojem sam ja kupio sačmaricu traži čak i više provjera od onog što zakon zahtijeva i još uz to dodatno procjenjuje kome prodati oružje. Stvar je da bi sustav trebao biti bolji.”

U tome nije stvar. Stvar je u tome što je Cuomo tweetao lažnu informaciju. Charles Cooke iz National Reviewa ukazao je na to:

Cuomov odgovor pokušao je usmjeriti razgovor na nevezanu temu:

Na što je Cooke odgovorio:

Dakle, kao i obično, član mainstream medija koji se zalaže za kontrolu oružja lagao je o činjenicama i kad je bio suočen s njima ponovno je pribjegao laži. To su navodno objektivi izvori istine kod kojih bi trebali tražiti nepristrane informacije.