Sjevernokorejski brzi klizač nakon pada pokušao srušiti japanskog protivnika

Sjeverna Koreja, uvelike hvaljena od strane liberalnih medija u SAD-u tijekom Olimpijskih igara, opet se koristi starim trikovima.

U utrci brzog klizanja na 500 metara, sjevernokorejski sportaš Jong Kwang-Bom napravio je veliku pogrešku spotaknuvši se nespretno na svoje klizaljke. Nakon toga je pokušao srušiti japanskog rivala uhvativši njegove klizaljke.

Ovaj bijedan primjer sportskog ponašanja desio se u utorak, u poslijednjoj sedmoj skupini u utrci koja je trebala biti regionalni triler – sa klizačima, uz SAD, iz Južne Koreje, Japana i Sjeverne Koreje.

Jong, koji ima samo 16 godina, pao je odmah na početku utrke. Nitko ga nije dodirnuo već srušio se zbog svoje greške (ima puno primjera ometanja u brzoj klizanju, ali ovaj put to nije bio slučaj). Dok je ležao na ledu ispružio je svoju desnu ruku i pokušao uhvatiti klizaljku japanskog klizača Keitu Watanabea kako bi ga sapleo.

Komentatori su izjavili da je Jong vjerojatno samo pokušao prisilno izazvati ponovni start, kojeg suci ponekad dopuste u slučaju ako bi se nekolicina klizača zapetljala na početku utrke.

Watanabe se uspio otrgnuti od Jongove ruke i nastavio klizati, ali suci su dosudili ponovni start. U ponovljenom startu, Jong se ponovno nekoliko puta sudario sa Watanabeom prije nego je završio na ledu – ovog puta saplitajući američkog brzog klizača Thomasa Insuk Honga.

Jong je diskvalificiran, ali utrka se nastavila. Watanabe je završio na drugom mjestu, dok je pobjedu odnio južnokorejski klizač Daeheon Hwang. Amerikanac je zahvaljujući Jongu završio na poslijednjem mjestu.

Pogledajte obje utrke: