Vrhovni vođa Irana postao najnoviji stručnjak za procjenu kontrole oružja

Ayatollah Khamenei potiče američke vođe da razoruža građane.
Emily Zanotti

Vrhovni vođa Irana, Ayatollah Khamenei, postao je najnoviji stručnjak za oružje koji je prosudio trenutnu raspravu o američkoj politici kontrole oružja. Nije iznenađujuće da bliskoistočni diktator, koji se hvali gušenjem vlastitog naroda, sugerira američkim vođama da smjesta razoruža američke građane.

Khameneiev “čvrsti stav” prema oružju nije ništa novo. Jedna od prvih stvari koju je napravio prilikom preuzimanja vlasti je bila razoružavanje svojih građana – tehnika koju “vrhovni vođe” često primjenjuju kako bi osigurali i produžili svoje pozicije.

U konačnici, Khamenei je jedinstveni dokaz da Drugi amandman zapravo služi kao polica osiguranja protiv tiranije.

Naravno, ljevica, unatoč tome što je nekoliko tjedana dizala glas za kontrolu oružja, prihvaćajući mišljenje gotovo svakog nekvalificiranog stručnjaka koji se slaže sa njima, uključujući članove obitelji Kardashian, šuti o podršci njihovoj agendi izraženoj od strane Khameneia. No postoji i tiha podrška – još od početka siječnja, Huffington Post je u svom tekstu pozitivno pisao o nekim idejama bivšeg Ayatollaha.

Na sreću, korisnici Twittera brzo su istaknuli činjenicu da je Ayatollah doista diktator, prije nego je bilo tko od podržavatelja kontrole oružja izjavio da je u pravu.