CNN-ova gledanost i dalje u padu. Evo BRUTALNIH brojeva.

Amanda Prestigiacomo

Katastrofalna gledanost CNN-a je u daljnjem padu, što upućuje na to da je njihova Trump/Rusija opsesija sve manje zanimljiva javnosti.

Ne samo da su rastureni od strane FOX News, koji bi im trebao biti glavni konkurent, već gube i od MSNBC-a. Forbes izvještava: “CNN je imao značajne padove u veljači, s ocjenama koje su pale 19% preko dana i 16% u glavnom terminu u kojem je mrežu pratilo prosječno 979 tisuća gledatelja – iza MSNBC-a (1,805 milijuna) i FOX News (2,776 milijuna).”

Izvješće dodaje: “MSNBC sada pobjeđuje CNN u glavnom terminu 12 mjeseci zaredom među gledateljima starosti 25-54 godina i 15 mjeseci zaredom uključujući sve dobne skupine gledatelja.”

Ouch.

A čak izgleda i lošije kad se pogleda gledanost glavnih vijesti. CNN nije čak u top 20. U stvari, voditelj Anderson Cooper je jedini od CNN-a koji je dospio u top 25, prišuljajući se na 24. mjesto.

S druge strane, FOX News rastura.

“FOX News vodeći je, gledajući sve kabelske mreže, 20 mjeseci uzastopno i ima najgledanije kabelske vijesti 194 mjeseca uzastopno, kako preko dana tako i u glavnom terminu, završavajući veljaču s prosječnom publikom u glavnom terminu od 2,8 milijuna, 3% manje od veljače 2017.”, izvještava Forbes.

Voditelj Sean Hannity još jednom je kralj ratinga, imajući u prosjeku impresivnih 3,3 milijuna gledatelja.

Ako mislite da bi takvi mizerni rezultati izazvali bilo kakvu promjenu u CNN-ovim upitnim “novinarskim” navikama, prevarili biste se. U ponedjeljak, mreža se još jedanput osramotila stavljajući nestabilnog čovjeka, za kojeg se sumnja da je bio pijan, u live prijenos kako bi oslikali predsjednika Donalda Trumpa kao Kremljinovu marionetu. CNN je također pronašao samozvanu “zavodnicu” i “učiteljicu seksa” kako sjedi u zatvoru, u sličnom pokušaju blaćenja Predsjednika. Samo prošli tjedan, “reporteri” su kopali po smeću u još jednom neuspjelom pokušaju dokazivanja zavjere Trump/Rusija.

I nemojmo zaboraviti CNN-ovu “gradsku vijećnicu” gdje su pristaše prava na oružje bili nepravedno napadani i oklevetani dok je voditelj Jake Tapper sjedio u pozadini u tišini.

Ostani otmjen, CNN.