SJW prosvjednici opsjedali govor Jordana Petersona, lupali po prozorima, malterirali djevojku

James Barrett

Screenshot/YouTube/Joe Rogan Show

Događaj koji se odvijao u ponedjeljak na kampusu Sveučilišta Queens, na kojem je sudjelovao klinički psiholog i profesor psihologije dr. Jordan B. Peteson, pružio je još jedan detaljni pogled na radikalnu taktiku protiv slobodnog govora aktivista socijalne pravde, koji su opsjedali dvoranu za predavanja, udarali po vitražama, vikali “Sramota!” u lice onih koji su pohodili govor i opkolili i malteretirali mladu studenticu.

Peterson, koji je postao meta socijalno pravedne ljevice zbog svojih libertarijanskih stavova, uključujući i suprotstavljanje zakonu koji nameće upotrebu “ne-binarnih” osobnih zamjenica, brzo je postao osoba koju prepoznaju svugdje, u velikoj mjeri i zbog fašističkih praksi upotrebljavanih od strane njegovih protivnika. Istog dana kad su članovi Antife prekinuli događaj na King’s College u Londoni kao i događaj Christine Hoff Summers koji se odvijao u Portlandu u Lewis & Clarke školi prava, prosvjednici socijalne pravde skupili su se na Petersonovom govoru na Sveučilištu Queen’s.

U seriji videa koje je Peterson objavio na društvenim mrežama, mogu se vidjeti studenti aktivisti kako pokušavaju barikadirati sudionike događaja, udaraju po vitražama, viču “Sramota!” na ljude koji napuštaju događaj i okružuju jednu pristojnu, sitnu djevojku vrištući joj u lice rasno nabijene komentare. Prema Petersonu, nakon događaja aktivisti su “pristupali” sudionicima događaja na putu do parkirališta.

“Bilo je totalno nadrealno”, Peterson je tweetao jednom slijedbeniku, povezujući jedan video (u nastavku). “Rulja nije donijela baklje i vile, ali osjećaj je zaista bio poput: ‘Zaključaj ih i spali’.” Par dana prije eventa, Peterson je poslao tweet da su profesori na sveučilištu nahuškali studente opisujući ga kao “anti-trans/rasističku/kolonijalističku/antisemitsku i islamofobijsku osobu.”

Ispod su videozapisi prosvjeda iza kojih slijedi serija tweetova koje je kronološki objavio Peterson što ukljućuje i više snimki:

Više o Petersonu možete naći u nastavku i prošlim objavljenim tekstovima, kao i na njegovom YouTube kanalu.