EKSKLUZIVNO: Jordan Peterson se pridružuje Prageru i Carroli u dokumentarcu “No Safe Spaces”

Christian Toto

Screenshot/YouTube/No Safe Spaces

Što je zajedničko Jordanu Petersonu, Adamu Carroli i Dennisu Prageru? Svi oni se klanjaju pred oltarom zdravog razuma. I to ih čini metama u našem vremenu političke korektnosti. Samo što taj trio odbija ostati u tišini.

Sad su udružili snage zahvaljujući novom dokumentarcu koji otkriva kako ljevičarski agitatori napadaju slobodu govora na kampusima širom zemlje. Njihov bijes je sve intenzivniji i prije ili kasnije netko bi mogao nastradati.

Ili još gore.

Peterson redovito govori u medijima i na koledž kampusima o bijesu koji ljevica iskazuje prema slušanju drugačijih mišljenja i tako privlači ljute prosvjednike gdje god se pojavi. Petersonov prekršaj? Između ostalog, odbija koristiti neutralne osobne zamjenice.

Samo ovaj tjedan, žena koja je prisustvovala njegovom govoru na Sveučilištu Queen’s u Kanadi, uhićena je nakon što je lupala i na kraju razbila prozor. Kasnije je ugrizla policajca, a u torbici joj je nađena “garrota“, metalna žica koja se koristi za davljenje osobe.

Carrola i Prager udružili su se krajem prošle godine kako bi napravili “No Safe Spaces” (Ne sigurnim prostorima). Dokumentarac, koji će izaći na jesen, istražuje na koji način se slobodan govor direktno napada na koledž kampusima. Ne slažete se? Da li je ikad postojalo vrijeme kad je govor blagog, pristojnog konzervativca poput Bena Shapira iz Daily Wire-a zahtijevao tisuće dolara kako bi se događaj osigurao od mogućeg izbijanja nasilja?

Carrola, jedan od najpoznatijih podcastera u zemlji, može se činiti neobičnim partnerom za Pragera, s obzirom na njegov ateizam. Nema veze. Vide se oči u oči u mnogim stvarima, uključujući i opravdan strah da je Prvi amandman na udaru sa svih strana.

Početkom godine, u izradu dokumentarca uključio se i komičar Tim Allen. Dodavanje Petersona trebao bi napraviti film čak i poželjnijom metom za sve one koji okreću glavu dok nasilje na kampusima eskalira.

Isječak koji slijedi iz dokumentarca “No Safe Spaces”, ekskluzivno za Daily Wire, prikazuje Carrolin razgovor s Petersonom o dva jedinstvena trenda u modernom društvu. Na prvi pogled su totalno različiti, ali kao što će duo objasniti, jedna kritična stvar ih povezuje.