Twitter SUSPENDIRAO Stevena Crowdera i njegov tim zbog ‘Hateful Conduct’

Louder with Crowder

Twitter je suspendirao Stevena Crowdera zbog kršenja uvjeta o “Hateful conduct”, nakon što je njegov tim objavio editirani video “undercover” novinara SvenComputera koji je upao na panel o “spolnoj fluidnosti” na South by Southwest festivalu (SxSW) u Austinu, državi Texas.

Inicijalno, Twitter je suspendirao Crowdera na 12 sati, no od tada je taj vremenski limit promijenjen i Crowder je ostavljen u “Twitter zatvoru” najmanje tjedan dana zbog videa koji je bio ograničen ne zbog uvredljivog jezika koji je odmah editiran, već Crowder vjeruje, zbog sadržaja “uvredljivog” Twitterovom SJW timu za cenzuru.

Prema LwC ekipi, SvenComputer infiltrirao je “spolno fluidni” sastanak i snimio sebe postavljajući pitanja koja su šokirala SJW panel. Video je provokativan (i urnebesno smiješan), ali u početku je sadržavao necenzuriranu riječ “f*****”. Nakon što je Steven objavio video, bio je smjesta zaključan u “Twitter zatvor” na 12 sati.

Crowderov tim je odmah shvatio da video sadrži dijelove koje su trebali biti cenzurirani i povukli ga sa YouTubea, Twittera i Facebooka, cenzurirali dio i takvog editiranog ponovno vratili na društvene mreže.

To je trebalo riješiti problem – uostalom, jedini uvredljivi sadržaj je nestao. Ali, čini se, Twitter nije mislio da je samo psovka bila uvredljiva. Smatrali su da je cijeli video uvredljiv, što je dokazano činjenicom da se NotGayJared, prvi koji je podjelio zapis, ubrzo susreo sa sudbinom sličnom Crowderovoj.

Čak je jasno iz njegovog tweeta da NotGayJared ne objavljuje isti videozapis kao prije. Linkovi su promijenjeni, a i poruka direktno veli “videozapis je ponovno gore”. Twitter je jednostavno trebao kliknuti na link, shvatiti da je video pravilno editiran i ostaviti Jaredov tweet.

Ali nisu.

A onda, nekako, prema Crowderovom timu, se još pogoršalo. Prema njihovoj verziji priče (koja je jedina koju znamo, budući da Twitter još nije odgovorio na zahtjev za komentarom), Crowderov tim je postavio novi videozapis u seriji sponzoriranih tweetova. Nakon što je Twitter shatio da pokušavaju upotrijebiti skeč SvenComputera za promociju, reakcija je bila brza i nemilosrdna.

Crowderow glavni račun je sad “ograničen” punih sedam dana.

Zbog editiranog videa.

A SvenComputerov račun je zaključan.

Crowderov tim je brzo napomenuo da je račun koji širi dezinformacije o voditelju i Daily Wire-ovom prijatelju, još uvijek aktivan – i te lažne informacije, koje Stevena prikazuju kao rasistu i pripadnika bijelih supremacista još su uvijek dostupne, iako su obrađene fotografije i lažni računi očigledno krivotvorine i potencijalno klevetničke.