Student iz Velike Britanije ukoren zbog gledanja intervjua Dave Rubina i Ben Shapira

Screenshot/YouTube/The Rubin Report

U srijedu, student iz Velike Britanije kontaktirao je Dave Rubina, voditelja The Rubin Report-a na YouTube-u, kako bi ga obavijestio da je ukoren zbog toga što je gledao njegov intervju s Ben Shapirom. Rubin je tweetao dio studentove poruke, iz razloga što je student želio ostati anoniman:

Kao što sam već spomenuo u poruci, netko (ili više njih, neznam točno) me prijavio da sam gledao “video koji je uznemirujući i pun mržnje” u sveučilišnim prostorijama i nakon toga sam primio e-mail od sveučilišnog referenta u kojem je bio poziv za “studentski sastanak”. Tada sam vam napisao poruku u kojoj sam tražio savjet na koji način da se možda obranim, pošto nisam baš iskusan u takvim situacijama… umjesto da su razgovorali sa mnom o ovom “incidentu” na sastanku, prišli su mi (referent zajedno sa čovjekom zaduženim za “raznolikost”) dan prije sastanka – i rekli “ne želimo da ovakav smiješan incident bude službeno prijavljen i zabilježen i kao takav zauvijek čuvan u sveučilišnim arhivama, pa ćemo razgovarati direktno. Gledaj što god želiš kod kuće, ali naše sveučilište nije mjesto za političke komentare od neprovjerenih izvora. Ne želimo da naši studenti gledaju videozapise koji stvaraju razdor i šire mržnju, bilo da su to ekstremistički kanali, kanali koji su platforma za ‘alt-right’ ljude i ostali koji su uključeni u polarizaciju i širenje mržnje.”

Nisam znao što da kažem, to je ono što sam uspio zapamtiti iz njihovog, očito, dobro pripremljenog govora kojeg sam nakon toga napisao u svoj mobitel kako ga ne bi zaboravio. Pokušao sam im objasniti da slušam ljude koji imaju drugačija mišljenja o temema koje me interesiraju i da na tim videozapisima nisu nacisti, komunisti ili ekstremisti, nego da su to samo intervjui. Zašto se to klasificira zajedno sa govorom mržnje o kojem oni govore?

Rubin je dodao:

Student je napomenuo:

Rubin je zatražio podršku za studenta:

Jedna osoba je komentirala ludost mišljenja da su Shapiro i Rubin ekstremisti alternativne desnice:

Student je odgovorio:

“SPORNI” INTERVJU: