Tucker Carlson odgovorio na napad CNN-ovog direktora Zuckera

Screenshot/Fox News

Tucker Carlson sa Fox News-a u utorak je zaratio sa CNN-om zbog nedavnih kritika predsjednika CNN-a Jeffa Zuckera, usmjerenih prema Fox-u.

Zucker je optužio Fox News da je “državna televizija” i nazvao kabelski kanal “čistim propagandnim strojem”.

“Tamo postoji pregršt stvarno dobrih novinara, ali mislim da su se izgubili u totalnoj propagandnoj mašini, a ideja da je to kanal s vijestima uopće nije realna”, rekao je Zucker tijekom medijske konferencije u New Yorku.

Carlson je podsjetio Zuckera da su ispostave CNN Internacionala doslovno propagandne mreže koje su kupljene i plaćene od strane autoritarnih vlada.

Primjer je CNN Turk, koji je nedavno kupljen od neimenovanog komglomerata duboko povezanog s turskim predsjednikom Erdoganom.

“Sad znamo, da je na nekoj razini, sva kritika samokritika – optužujete druge za ono što u tajnosti sami radite”, rekao je Carlson. “Baš danas, baš u trenutku kad je Jeff Zucker govorio, kontrolni paket CNN Turk… je prodan ruci režima u Turskoj.”

“Mreža Jeffa Zuckera sad posluje sa autoritarnim, islamističkim i antiameričkim Erdoganovim režimom”, nastavio je. “U Turskoj, CNN je doslovno državna televizija.”

Carlson je objasnio da je 2013. više od 8.000 pro-demokratski orijentiranih prosvjednika ozlijeđeno u protestima protiv Erdoganove vlade, a CNN Turk je odlučio da ne pokrije tu vijest.”

“Jeff Zucker vodi nemoralan posao sa strane, prodajući vrijeme u eteru represivnim vladama na mnogim mjestima širom svijeta”, istaknuo je, istaknuvši da CNN također ima mrežu na Filipinima koju djelomično kontrolira Rodrigo Duterte, čiji odredi smrti ubijaju tamošnje građane.