‘Možemo li glasati u Meksiku?’ Tucker se suprotstavlja pristalici glasanja ilegalnih imigranata u SAD-u

Screenshot/Fox News

Tucker Carlson ugostio je u četvrtak urednicu magazina ‘Catalina’ Cathy Areu, kako bi porazgovarali o pitanju glasanja ilegalnih imigranata.

Suosnivač Daly Callera je postavio pitanje: “Ako dozvolimo strancima da glasaju na našim izborima, zašto stanovnici države Mississippi ne bi mogli glasati na Kalifornijskim izborima?”

“Tako je, trebali bi! Mislim, ipak su Sjedinjene Države Sjedinjene Države”, rekla je Areu. “Tako da, ja sam za. Ja sam sa Floride i ako posjetim New York, zašto ne bi mogla tamo glasati? Apsolutno. Mislim da bi trebali moći glasati gdje god se zateknemo.”

Carlson je upitao: “Da li bi trebali moći glasati u Meksiku?”

“Pa, ako doprinosimo njihovom društvu i živimo dovoljan broj godina tamo i ako bi nam to tamošnji zakon dopustio, apsolutno da”, odgovorila je. “Ali Američki sistem je zasnovan u 1700-ih, glasovima nedokumentiranih ljudi, tako da su i ovu naciju osnovali ljudi koji su glasali i bili nedokumentirani.”

“Tako je, to je bila nacija ilegalaca…”

“Nedokumentiranih”, rekla je.

“Da, ilegalnih nedokumentiranih, to je nekakav hibrid ta dva”, odgovorio je Carson. “Ali njihov Ustav nalaže da strancima nije dozvoljeno ni na koji način sudjelovati u politici. Nije li to rasistički?”

“Pa, ja mislim, ali, Amerika nije rasistička”, odgovorila je. “To je ono što čini Ameriku tako lijepom. Amerika je
“lonac za taljenje”, tako da bi jedino imalo smisla da dozvolimo ljudima koji doprinose našem društvu da imaju pravo glasa. To bi imalo smisla.”

POGLEDAJTE i POSLUŠAJTE “Crazy” Cathy: