NIKAD VIŠE? Na Yom Hashoah, anketa pokazuje da dvije trećine milenijalaca ne zna što je Auschwitz

Ben Shapiro

Prema novom istraživanju objavljenom u četvrtak od strane Konferencije o židovskim materijalnim potraživanjima protiv Njemačke, čitavih 41 posto Amerikanaca ne zna što je Auschwitz, uključujući dvije trećine milenijalaca. Oko 22 posto milenijalaca nije čulo za Holokaust i 41 posto njih smatra da je 2 milijuna ili manje Židova ubijeno tijekom Holokausta.

Ovo su zabrinjavajuće stvari.

Također veoma informativne, jer pomažu objasniti zašto mladi Amerikanci toliko komforno prihvaćaju politiku identiteta i veliku, nametljivu vladu. Ako nikad niste čuli za genocid nad Židovima, koji je izvršen od strane sveobuhvatne vlade fokusirane na razlike među ljudima temeljene na rasi, vjerojatno biste bili zagrijaniji prema ideji da rasne hijerarhije u politici trebaju postojati. Također biste mogli biti topliji prema tvrdnjama genocidnih islamskih terorističkih skupina koje tvrde da je Izrael zlostavljačka zemlja. A ako niste nikad čuli za Sovjetski Savez, također bi mogli biti optimistični prema mogućnosti socijalizma u Sjedinjenim Državama.

Ovo je samo jedan od razloga zašto je učenje povijesti u američkim javnim školama toliko važno. Ali to učenje poslijednjih desetljeća ne okreće se oko znakovitih događaja u svijetskoj povijesti, već oko revinizionističke povijesti ljevičarskih advokata poput Howarda Zinna, koja se u velikoj mjeri usredotočuje na američke grijehove bez da detaljno opiše povijest alternativa američkom načinu života tijekom 20. stoljeća.

U četvrtak se obilježana Yom Hashoah, Dan sjećanja na Holokaust. Očito Zapad radi prilično loš posao oko prisjećanja na ono što se dogodilo prije tek dvije generacije, s obzirom na odluku da okrene glavu na rastući antisemitizam u Europi i stane uz bok neprijatelja Izraela u egzistencionalnoj borbi izraelske države protiv genocidne mržnje nad Židovima.