Osumnjičenom u pucnjavi u Tennesseeju konfiscirano oružje nakon što je uhapšen od tajne službe pokraj Bijele kuće

Ryan Saavedra

U nedjelju, 29-godišnji muškarac ustrijelio je nekoliko ljudi u Waffle House-u u Nasvilleu, državi Tennessee, što je odmah potaknulo ekstremističke aktiviste da počnu s vikanjem za nacionalnu konfiskaciju oružja. Kao i kod mnogih drugih slučajeva, bilo je potrebno samo par sati da se otkrije kako je osumnjičeniku zabranjeno posjedovanje vatrenog oružja jer je njegovo oružje prethodno bilo zaplijenjeno.

USA Today izvješćuje:

U srpnju 2017. godine, američka Tajna služba uhitila je [ubojicu] zbog toga što se nalazio u nedozvoljenom području u blizini Bijele kuće, navodi Tajna služba. Nakon uhićenja, njegova dozvola za posjedovanje oružja, izdana u državi Illinois, ukinuta je, a lokalna Illinois policija zaplijenila je četiri komada oružja.

“Među oružjem zapijenjenim od tih nadležnih vlasti nalazila se i AR-15 puška koja je korištena prilikom današnje pucnjave u Waffle House-u”, rekao je glasnogovornik policije u Nashville-u, Don Aaron.

Dužnosnici smatraju da je osumnjičenikov otac primio oružje natrag od lokalne policijske službe nakon što je konfiscirano, a potom ga je vratio svome sinu. CNN je dodao da je FBI također intervjuirao osumnjičenog nakon što je uhićen od strane Tajne službe.