ERICKSON: Ludilo u Zapadnom umu

Erick Erickson

U trenutku dok ovo čitate, Alfie Evans je možda mrtav. Evans je dijete s rijetkim poremećajem koji je zahtijevlao podulji boravak u bolnici. Njegov poremećaj teško je za razumijeti, a umjesto da ga se pokuša razumijeti, liječnici su odlučili da je nabolje da se Akfija ukloni s respiratora i da umre.

Alfijevi roditelji prosvjedovali su jer liječnici nisu iscrpili sve mogućnosti za tretman. No, britanska je vlada u velikoj mjeri odlučila da roditeljima dopusti podizanje djece samo na onaj način na koji ona to želi. Sud je donio odluku da je u Alfijevom najboljem interesu da umre. Ono što nije spomenuto je da je sudac sekularni aktivist ljevičarskih uvjerenja, a roditelji su u nižoj srednjoj klasi i pobožni katolici. Valja se pitati koliko su osobne predrasude suca utjecale na njegovu presudu.

Budući da je Velika Britanija zaključila da u biti Alfie pripada državi, ona ga može i ubiti. Liječnik je uvjeravao sud da će pet minuta nakon uklanjanja respiratora Alfie umrijeti. Sedamdeset i dva sata poslije, Alfie se još uvijek borio za život. Naravno, sudovi se se ponovno odlučili uplesti i naredili da ga izgladne do smrti. Alfijevo preživljavanje značilo bi priznanje da britanski socijalni zdravstveni sustav nije uspio. Alfie mora umrijeti za dobro birokratske savjesti. Alfie i njegovi roditelji moraju znati svoje mjesto.

U priču su ušli Vatikan i talijanska vlada. Ponudili su Alfiju prijevoz do Italije i liječenje na njihov trošak. Ali britanska vlada je još uvijek bila odlučna da Alfie mora umrijeti. Bilo bi to strašno poniženje za Britaniju ako bi Talijani uspjeli spasiti dijete. I tako, Alfie mora umrijeti. Ali ne samo da Alfie mora umrijeti; britanska policija zaprijetila je da će uhititi svakoga tko bude kritičan na društvenim medijima.

To je ono što se dešava kad društvo zamijeni Boga s državom. Roditelji moraju shvatiti da oni imaju mogućnost podizati dijete samo ako im to država dozvoli.

Ovo zlo će doći i ovdje. U Kaliforniji, država je već odlučila djeci nametnuti najnoviju vjersku ludost: transrodnost. Lokalne školske četvrti utvrdile su da, iako roditelji mogu odlučiti da njihovo dijete ne pohodi satove seksualnog odgoja, nije dozvoljeno da to isto naprave što se tiče indoktrinacije na temu homoseksualnosti i transrodnosti.

Sada je kalifornijsko zakonodavstvo pokrenulo napad na obitelji čija djeca imaju kućno obrazovanje. Budući da obitelji povlače djecu iz propalih kalifornijskih škola, država razmatra zakonske propise koji bi postavili standarde kurikuluma za kućno obrazovanje, kako niti jedno dijete ne bi moglo izbjeći seksualnu indoktrinaciju.

Treba se samo vratiti do 2012., godine kad su demokrati otvorili svoju nacionalnu političku konvenciju protestirajući zbog uključenosti Boga u platformu svoje stranke i nakon toga proglasili da je država jedino ono čemu svi pripadamo. Cecile Richard, predsjednika Planiranog roditeljstva, upravo je rekla da početak života varira po trudnoći.

Godinama ljevičari svima govore da su kršćani anti-znanstveni fanatici. Ali sada žele da vjerujemo da život počinje onda kad oni vele da počinje; da dječaci mogu postati djevojke po volji; i da djeca moraju umrijeti kako bi se osigurala vjera u njihove stvorene sustave. Kreacija danas misli da je kreator i mora potisnuti sve misli o stvarnom Kreatoru i sve rasprave o pravilima znanosti koje se protive njihovim uvjerenjima.

Ništa od ovog nije novo. Prije nekoliko tisuća godina, drevne poganske civilizacije žrtvovale su djecu kako bi osigurale dobre žetve. Danas pogani žrtvuju djecu kako bi osigurali zdrav okoliš. Prije nekoliko tisuća godina, pogani su vjerovali da dijete može i mora biti žrtvovano kako bi se osigurala dobrobit i integritet države. Alfie Evans biti će žrtvovan od strane Engleske poganske vlade iz istog razloga.

Ludilo žari i pali Zapadnom civilizacijom. Današnja sekularna filozofija proturječi sama sebi dok istovremeno optužuje disidente. Svi trebamo čuvati našu djecu od toga kako bi mogli obnoviti civilizaciju nakon što su sekularisti učinili sve što su mogli da je unište. Pošto u svakom zlu postoji nešto dobro, puno znači što ljudi od vjere još uvijek proizvode velike obitelji, dok sekularisti ili abortiraju ili uopće nemaju djecu.

P.S. Mali Alfie umro je u subotu ujutro, 28.04.2018. Roditelji su objavili na službenoj stranici podrške Alfiju: “Našem malom dečku narasla su krila noćas u 2 sata i 30 minuta. Naša srca su slomljena. Hvala vam svima na podršci.”