UPS: Bijeli stanovnici NYC Upper West Side izgubili pamet zbog školske inicijative za ‘raznolikost’

Emily Zanotti

Screenshot: YouTube

Skupina bogatih, bijelih stanovnika New Yorka u Upper West Sideu izgubila je pamet na nedavnom sastanku svoje školske četvrti, nakon što su većinski liberalni stanovnici Manhattana obaviješteni da će njihove škole biti predmetom “inicijative za raznolikost” namijenjene kako bi manjinski studenti imali pristup boljim školama u NYC-u.

College Fix izvještava da je Raw Story (ne baš desničarska novinska agencija) snimio sastanak na vrpcu. Kad su progresivni roditelji obaviješteni kako će njihove škole uskoro morati “odražavati demografsku sliku New Yorka u cjelini, budući da su škole u ovom području pretežno bijele”, možete praktički vidjeti kako se osjećaj strave pojavljuje na njihovim licima u realnom vremenu.

“Govorite o tome da trebamo reći 11-godišnjaku ‘Naradio si se kao konj i nisi dobio ono što si trebao i što si tražio’. Govorite im ‘Ići ćete u školu koja vas neće obrazovati na isti način na koji ste vi obrazovani. Život nije fer!’ Je li to ono što nam DOE (Department of education – Ministarstvo obrazovanja – op. a.) želi reći?” može se čuti jednog od roditelja kako galami na administratora.

Većina sudionika bila su iz okruga Manhattan’s tony P.S. 199 i neki od njih su jedni od najbogatijih ljudi u zemlji – i oni ne žele dijeliti bogatstvo.

“3. Okrug trenutačno ima veoma segregirane srednje škole. Ravnatelji su izrazili zabrinutost da bi moglo postati još gore”, rekao je jedan od administratora, u pokušaju da smiri situaciju. “Tako da oni gledaju, a i roditelji gledaju, na mehanizme koje možemo postaviti kako bi zapravo smanjili segregaciju i povećali raznolikost u svim našim školama.”

Drugi administrator je odgovorio: “Postoje djeca koja su u strahovito nepovoljnom položaju, kojima bih volio moći ponuditi – netko je spomenuo 5,000 dolara za instrukcije kako bi podigao rezultate na testovima. I usporediti te učenike i reći ‘Moje dijete koje je već u prednosti treba još više prednosti! Oni se trebaju držati podalje od te djece!’ meni je strašno uvredljivo”.

Kao što CF ističe, ova vrsta protivljenja nije ništa novo. Muž ljevičarske komičarke Samanthe Bee vodio je borbu prije dvije godine kako bi spriječio da se nešto slično dogodi u njihovom okrugu. Možda žele bolje obrazovanje za siromašniju djecu NYC-a, ali povlače liniju kod stvarnog pružanja takvog obrazovanja u blizini svojih kuća.