Michael Moore poželio Karlu Marxu sretan 200. rođendan

Emily Zanotti

Screenshot: YouTube

Dokumentarni filmaš i ljevičar s A-liste, Michael Moore, otišao je na Twitter u subotu kako bi poželio Karlu Marxu, autoru “Komunističkog manifesta”, sretan 200. rođendan, zahvalio misliocu s kraja 19. stoljeća za njegove doprinose i kako bi obranio Marxa od onih koji bi željeli “iskriviti” njegovo nasljeđe ukazujući na to da je njegova filozofija rezultirala smrću milijuna ljudi.

Očigledno nesvjestan činjenice da je on sam multimilijunaš i da ga se lako može svrstati među “super bogate” (po zadnjim brojevima, tijekom brakorazvodnog postupka prije nekoliko godina, Moore je bio vlasnik najmanje osam odvojenih domova u raznim dijelovima svijeta), Moore je hvalio Marxa zbog njegovog zlostavljanja “super bogatih”.

Nakon toga, uspoređujući Marxa s Isusom Kristom, Moore je tvrdio da je Marxova ostavština bila jednakost i da je jedini razlog tome što je komunizam pobio milijune taj što su “bezobzirni ljudi” iskrivili Marxovu slatku viziju jednakosti. Pravi komunizam, tvrdi Moore, nikad nije postojao.

Te europske zemlje mogu pružati “socijalističke” usluge zbog toga što sudjeluju na globalnom financijskom tržištu, isto kao i Moore, koji je zaradio milijune radeći posao – filmaša – koji jednostavno ne (i ne bi mogao) postoji pod marksističkim režimom, budući da “umjetnici” ne pridonose značajno sredstvima za proizvodnju. U najboljem slučaju, Moore bi bio ministar propagande (iako bi neki mogli tvrditi da već zauzima to mjesto).

Moore je zaokružio svoje buncanje sugestijom da su milenijalci najsocijalističkija generacija u povijesti.

Većina milenijalaca zapravo preferira kapitalizam, a anketa Reutersa od pred neki dan pokazuje oštar pad interesa milenijalaca za Demokratsku stranku. Što se tiče kapitalizma, pa, nije sve savršeno, ali je još uvijek sustav koji je najučinkovitiji u podizanju ljudi iz siromaštva.

No, to nije zaustavilo Moora da spomene bizarni uvodni editorijal New York Times-a od prošlog tjedna, u kojem je autor napisao da je Karl Marx zapravo bio “u pravu”.

Hoće li netko priopćiti Mooreu vijest o ropstvu u Sjevernoj Koreji? Ili da je Michael Moore, tehnički, aristokrat?

Eh, ostavit ćemo ovdje link na članak Ben Shapira o stvarnom naslijeđu Karla Marxa, za svaki slučaj da Michael Moore poželi čitati o svom komunističkom junaku.