POGLEDAJTE: Crni glasači proklinju politiku gradova utočišta u Kaliforniji

Paul Bois

Screenshot: YouTube

Crni glasači iz kalifornijskog grada Santa Clarite, odveli su svoju MAGA energiju u gradsko vijeće kako bi izrazili prezir prema ideji da Kalifornija postane država utočište.

Prema politici utočišta, policija se ne može raspitivati o pravnom statusu pojedinca čak i nakon što ga je uhitila za počinjenje kaznenog djela.

“Amerikanci su također sanjari. Plaćamo socijalnu pomoć, koštate nas naših poslova. Mi plaćamo za vas.”, rekla je žena s MAGA kapom u videu. “Poštujte Amerikance. Ovo je Amerika! Ovo je naš dom i ovo je naša zemlja.”

Ljudi su govorili protiv prijedloga zakona 54, koji “blokira državne i lokalne agencije za provođenje zakona da koriste svoje resurse – bilo da se radi o novcu, imovini, opremi ili osoblju – da pomažu u provođenju federalnih imigrantskih zakona”, navodi Fox News. Također blokira državnu i lokalnu policiju da surađuje s federalnim imigracijskim vlastima.

Razni pojedinci koji su govorili protiv zakona 54 podijelili su mnoštvo različitih pogleda na zakon. Jedan čovjek je govorio o važnosti vladavine zakona; druga žena strastveno je govorila o tome kako politika gradskih utočišta šteti crnim zajednicama.

“Crna zajednica najviše je pogođena aktivnostima ilegalnih imigranata”, naglasila je. “Kad dođu ovamo ilegalno, ne transportiraju ih u Brentwood ili Beverly Hills (elitna mjesta u L.A.-u – op. a.). Transportiraju ih u Watts ili na ulice Crenshaw-a.”