Margot Kidder umrla u 69. godini

Katie Jerkovich

Screenshot: YouTube/Inside Edition

Margot Kidder, glumica koja je utjelovila voljeni lik Lois Lane u originalnim “Superman” filmovima, umrla je u 69. godini.

Prema Associated Pressu, glumica je umrla u nedjelju u svom domu u Livinstonu, državi Montani. Kidderova menadžerica Camilla Fluxman Pines potvrdila je u ponedjeljak da je zvijezda umrla mirno u snu. Nisu objavljene nikakve druge pojedinosti o njezinoj smrti.

Iako je vjerojatno najpoznatija po ulozi koju je igrala s Christopherom Reevom u “Superman” franšizi potkraj 1970-tih i 1980-tih, Kidder se također pojavila na velikom platnu u filmovima poput “Amityville Horror”, “Quackser Fortune Has a Cousin in the Bronx” i “The Great Waldo Pepper.”

No, bez sumnje, uloga novinarke u filmu “Superman” 1978. godine promovirala ju je u zvjezdani status.

“Nikad nisam čitala stripove, pa nisam mnogo znala o Supermanu”, rekla je Kidder u intervjuu 2009. “Ali pročitala sam taj vrlo smiješan scenarij, otišla na audiciju, odigrala nekoliko scena, nakon toga se našla na letu u Englesku kako bi odradila ‘screen-test’ i to je bilo to.”

Glumica je također bila snažna zagovarateljica za duševne bolesti nakon što je otkrila da je patila od bipolarnog poremećaja nakon vrlo javnog mentalnog sloma kojeg je doživjela 1990-tih.

Iza sebe je ostavila kćer Maggie McGuane. Pogrebni aranžmani tek trebaju biti objavljeni.