CNN-ova analitičarka tweetala članak u kojem se sugerira da Trump vodi lanac seksualne trgovine djecom

Ryan Saavedra

Screenshot: YouTube/Daily Mail

CNN-ova politička analitičarka April Ryan podijelila je u nedjelju članak na svojem Twitter profilu koji se bavi idejom da predsjednik Donald Trump možda vodi lanac seksualne trgovine djecom.

Članak koji je Ryan tweetala, objavljen na Root, naslovljen je “Da li Trumpova administracija vodi lanac za krijumčarenje djece ili ne? Pratite me u zečju rupu”.

Tweet Ryanove, kojeg je zabilježio Fox News, podjelilo je više od 330.000 njezinih sljedbenika i izazvao takvu buru da je reagirala glasnogovornica Melanije Trump, Stephanie Grisham.

Grisham je napisala: “Ako ste novinar s mnogo sljedbenika i suradnik @CNNPolitics… je li u redu retweetati bilo koji naslov koji želite, bez obzira je li istinit ili ne? Zapamtite: ‘Glavna svrha novinara je istraživanje, dokumentiranje, pisanje i prezentiranje vijesti na pošten, etički i nepristran način.'”

Ostatak medija bio je zapanjen tweetom Ryanove.

U tweetu, Fox News-ov Brian Flood napisao je: “Možete li zamisliti bijes da je suradnik kabelske mreže s akreditacijom Bijele kuće objavio ovakav tweet o Hillary ili Obami?”.

Britt McHenry također je prozvao Ryan, pišući: “‘Trump Derangement Syndrome’ je skliznuo s tračnica. Kako može suradnica jedne od glavnih mreža tweetati ovako nešto?”