CNN zamijenio tiskovne konferencije predsjednika Trumpa s onima predsjednika Xija

The Babylon Bee

ATLANTA, GEORGIA — CNN odbija emitirati tiskovne konferencije predsjednika Trumpa nazivajući ih propagandom i lažnim vijestima. Umjesto toga, stanica će emitirati daleko poštenija, uravnoteženija i preciznija dnevna zapažanja predsjednika Xi Jinpinga.

“Ne želimo emitirati Trumpovu propagandu, pa ćemo se okrenuti daleko pouzdanije izvoru”, rekao je Brian Stelter. “Mi već manje-više ponavljamo stavove kineske vlade riječ po riječ, tako da sad to možemo čuti i iz prve ruke.”

Prema insajderima, financijski su troškovi također predstavljali određeni čimbenik. Klasični mediji teško su pogođeni ekonomskom situacijom. CNN je morao potražiti načine kako spojiti kraj s krajem i uštedjeti vrijeme te su otkrili da mogu uštedjeti na tone radnog vremena jednostavno izravnim emitiranjem tiskovnih konferencija predsjednika Xi Jinpinga.




Sad, umjesto prerađivanja kineskih tiskovnih konferencija za američku publiku, CNN jednostavno može izravno prenositi propagandu komunističke zemlje, dobivajući sate besplatnog sadržaja za emitiranje u praznim zračnim lukama i hotelskim lobijima.

“Utrošili smo sve ovo vrijeme i trud na prevođenje i prerađivanje njegovih konferencija i utvrdili smo da je ovaj način mnogo učinkovitiji”, rekao je glasnogovornik CNN-a. “Treba raditi pametnije, a ne napornije.”

The Babylon Bee je satirična evanđeosko kršćanska web stranica.