Trudeau podijelio Obamin savjet o štićenju građana svijeta, Don Jr. napravio od njega ‘kanadsku šunku’

Benny Johnson

Screenshot: YouTube/NBC News

Kanadski liberalni premijer, Justin Trudeau, redovito je u sukobu s razmišljanjima predsjednika Trumpom.

Dvojica svjetskih čelnika često se nalaze u ratu s riječima na društvenim medijima oko pitanja koja utječu na obje zemlje, poput NAFTA-e ili Pariškog klimatskog sporazuma. Samo prošlog tjedna, Kanada je uvela tarife na neke od američkih proizvoda kao odgovor na tarifni rat Trumpove administracije na inozemne proizvode.

Trudeau je u subotu ujutro gostovao u emisiji “Meet The Press” i podijelio savjet kojeg mu je dao predsjednik Obama prije nego je napustio ured predsjednika.

Trudeau je rekao kako ga je Obama preklinjao da “brani” vrijednosti “ne samo naših građana, već i građana cijelog svijeta na pozitivne načine”.

Trudeau je bio iznimno blizak s bivšim predsjednikom Obamom i njih dvojica ostali su bliski i nakon Obaminog odlaska iz ureda.

Kao odgovor, Donald Trump Jr. pojavio se s “Amerika na prvom mjestu” čekićem.

Don Jr. odgovorio je na Twitteru sa: “To je jedna ideologija”.

Trump je nastavio: “Ja sam glasao za predsjednika koji će staviti mojeg američkog sugrađana na prvo mjesto. Kad jedanput rješimo svoje probleme možemo se posvetiti drugima, ali ne prije toga”.

Trumpova administracija uzela je to k srcu. U mjesecu svibnju, primila je najpovoljnije izvješće o radnim mjestima u zemlji u gotovo dva desetljeća.