Vođe Ženskog marša: Osnivanje Izraela ‘zločin protiv ljudskih prava’, Izrael poput Sjeverne Koreje

Ben Shapiro

U petak, jedna od vođa Ženskog marša, Tamika Mallory — inače obožavateljica lika i djela Louisa Farrakhana — objasnila je svoje mišljenje da Izrael nema pravo postojati.

Komunicirala je preko interneta kako bi objasnila svoje stajalište događaju pod nazivom “Palestina je svugdje” koji je održan u Centru za ustavna prava i pravosuđe:

Moja duša ne bi bila mirna da stojim i ne uradim ništa znajući da vlada Sjedinjenih Država — moj novac i novac drugih poreznih obveznika, 10 milijuna dolara dnevno — odlazi vladi, vojsci, koja uzima živote ljudima koji su bili tamo prvi. Postoji mnogo ljudi koji će reći: ‘Vjeruješ li da Izrael ima pravo postojati?’ Mislim da svi imamo pravo postojati, želim vidjeti sve nas u slobodnom društvu, gdje možemo podizati naše obitelji, biti plodonosni i imati zanimanja. Ovo se ne radi o zaustavljanju jedne strane. Radi se o omogućavanju da autohtoni narod može uživati u svojoj zemlji. Oni ne bi trebali nikoga pitati za svoju zemlju! To je njihova zemlja! Kad odete do nečije kuće i trebate mjesto za boravak, pitate ‘Mogu li ući u vaš dom, mogu li ostati ovdje i možemo li živjeti zajedno u miru?’ Ne dolazite samo tako u tuđi dom dok trebate mjesto za boravak. Jasno je da trebate mjesto za boravak — cool, razumijemo to! Čujem to! Ali ne pojavljujete se u nečijem domu s odlukom da ćete izbaciti njegove vlasnike i povrijediti ljude koji su na toj zemlji. I ubijati, krasti i raditi što god morate da uzmete tu zemlju! Po meni je to nepošteno. To je zločin prema ljudskim pravima.

Drugim riječima, “Naravno da Izrael treba postojati, ali u realnosti ne bi trebao postojati”.

Linda Sarsour, još jedna od vođa Ženskog marša, nakon toga je izjavila da je Izrael “apartheid” država i usporedila Izrael sa Sjevernom Korejom.

To je stvar nepoznavanja povijesti. Prisustvo Židova u zemlji Izrael je neprekinuto tisućama godina. Jedine nezavisne države u povijesti te regije bile u židovske. Izrael je otvoreno pozvao Arape koji su živjeli u Izraelu da ostanu tijekom rata za nezavisnost 1947-1948, iako su arapski režimi informirali Arape u regiji da pobjegnu od njihovih nadolazećih vojski.

Ovo nije šokantno s obzirom na povijest Mallory, obožavateljice antisemita Louisa Farrakhana. Ali je još jednom dokazana činjenica da je za intersekcionalne ljevičare, muslimanski identitet važniji od židovskog — i da se antisemitizam tako dugo tolerira dok nosi pravi intersekcionalni predznak.