Val Kilmer će reprizirati svoju ulogu u nastavku ‘Top Gun-a’

Katie Jerkovich

Val Kilmer će reprizirati svoju ulogu Iceman-a zajedno s Tom Cruiseom u nastavku “Top Gun” filma koji će izaći slijedećeg ljeta.

58-godišnji glumac — koji je vjerojatno najpoznatiji po ulozi Cruiseovog pilotskog suparnika u hitu iz 1986. — vraća se u nastavak “Top Gun: Maverick”, navodi Hollywood Reporter.

Tom Cruise je prošli tjedan objavio vijest o početku produkcije filma i uključio fotografiju sebe kako stoji na pisti ispod naslova “Osjećam potrebu”.

#Day1

A post shared by Tom Cruise (@tomcruise) on

Film, koji će režirati Joseph Kosinski, će se baviti izazovima s kojima se veterani lovačkih aviona moraju suočiti u današnjem svijetu tehnologije dronova.

“Mornarica je danas drugačija nego što je bila 1986”, objasio je Kosinski u intervjuu prošlog listopada. “U ono vrijeme, nismo vodili nikakav rat već 15-20 godina. Ton tog filma i onoga što su dečki radili je bio drugačiji. Danas, Mornarica je u ratu već 20 godina. Sada je drugačiji svijet, tako da ne možemo napraviti isti film. Moramo se prilagoditi.”

“Nakon što sam to rekao, svakako želim ponovno stvoriti iskustvo tog filma, koje vam je dalo prednje sjedalo u svijet mornaričkog zrakoplovstva i osjećaj kako je biti u borbenom zrakoplovu”, dodao je. “Pristup će biti prikladan vremenu u kojem živimo.”

Izlazak filma “Top Gun: Maverick” predviđen je za 12. srpanj 2019. godine.