PRAGER: Miss America: Posljednja institucija uništena od ljevice

Dennis Prager

Screenshot: YouTube

Kao što sam opetovano dokumentirao, ljevica uništava gotovo sve što dotakne: sveučilišta, umjetnost, osnovne i srednje škole, religiju, sport i obične, svakodnevne interakcije između ljudskih bića — osobito ljudskih bića različitih rasa. Najnoviji primjeri — samo u posljednjih nekoliko tjedana — su Dječji izviđači (Boy Scouts), skulpture i natjecanje za Miss Amerike.

Višedesetljetni pokušaji ljevice da radikalno promijeni Boy Scoutove završili su trijumfom. Sada kad Boy Scouti primaju ne samo starije već i mlađe djevojke — kao Cub Scoute — miče se “Boy” iz njihovog imena i postaju Scouts BSA. Zahvaljujući ljevici, Boy Scouti, jedna od najdruštvenijih i moralno konstruktivnih organizacija u Americi, više nisu Boy Scouti.

Kao rezultat toga, kao rezultat odluke o prihvaćanju otvorenih homoseksualaca kao voditelja postrojbi (Boy Scouti nisu nikada postavljali pitanje o seksualnim sklonostima njihovih potencijalnih vođa, ali nisu primali u svoje redove otvorene homoseksualce) i kao rezultat faktora specifičnih za Mormonsku crkvu, koja je najveći sponozor Boy Scoutova u Americi, crkva je prekinula svoje 100-godišnje odnose s Boy Scoutima.

Još jedna žrtva ljevice u posljednjim tjednima je umjetnost. Prošli tjedan, New York Times je objavio ozbiljnu “recenziju” značajnog novog “umjetničkog djela” u muzeju Boijmans Van Beuningen u nizozemskom gradu Rotterdamu. “Umjetničko djelo” je skup četiri divovske gomile oblikovanog izmeta. Kao što je opisala Timesova novinarka Nina Siegal: “Ušla sam u izmet”.

“Tamo je bilo četiri velika komada govna unutar 1.500 četvornih metara muzejskog prostora. Jedan mamutski komad izmeta podsjećao me na dugačku, vijugavu čeličnu skulpturu Richarda Serre. Jedan je bio smeđi i spiralnog oblika. Drugi je podsjećao na ogromni komad čokolade. Još jedan je bio s isprepletenim naslagama i s pukotinom kroz koju bi se mogla provući…”

Umjetnička ljevica očarana je izmetom, urinom i menstrualnom krvlju. Prošle godine, u čuvenom njujorškom Guggenheim muzeju, bilo je izložena wc školjka od čistog zlata na koju su posjetitelji bili pozvani da je koriste. Pošto je naziv izložbe je bio “Amerika”, mogao si se doslovno popišati i posrati po Americi. Ljevica to svakodnevno radi prema Americi i Zapadnom svijetu.

Najnovija žrtva ljevice je natjecanje za Miss Amerike. Odbor natjecanja najavio je da natjecateljice neće više nositi kupaće kostime ili večernje haljine iz razloga što Miss Amerike više neće biti o tjelesnoj ljepoti. Bit će o “nadama i težnjama” 52 ženska natjecatelja.

Moja prva reakcija je bila: Zašto se zaustaviti tamo? Kako bi bili u skladu sa svojim novim idealima, događaj se više ne bi trebao prikazivati na televiziji, već se emitirati na radiju. Tek tada će izgled natjecateljica biti u potpunosti nevažan.

Ljevica, koja je donijela “tjedan seksa” na gotovo svaki sveučilišni kampus, koji je predstavio zajedničke spavaonice sa zajedničkim tuševima i kupaonicama, i koji je rekao mladim ženama da je neobavezni seks jednako zabavan njima kao i muškarcima, sada je čuvar skromnosti na natjecanju za Miss Amerike.

Feministi mrze činjenicu da “društvo” stavlja veću važnost na žensku nego na mušku ljepotu. Oni za to krive “seksizam”, “mizoginiju” i “patrijarhat”. Ali naravno, priroda je ta koja je ljude napravila tako (među paunovima je obrnuti slučaj).

Posebice, feministi mrze kad žene pokušavaju izgledati seksi, osobito u očima muškaraca.

Jedan o omiljenih termina koji ljevica koristi za opisivanje natjecanja u kupaćim kostimima na izboru za Miss Amerike (pa čak i natjecanja u večernjim haljinama) je “dehumanizirajuće”. U dugom članku i odluci Miss Amerike, New York Times je citirao Julie Zeilinger, koja je osnovala “feministički blog nazvan FBomb”: “u 2018., ova organizacija je shvatila da je dehumanizirajuće uspoređivanje i prosuđivanje ženskih tijela ispred velike, međunarodne publike.”

Ova feministička optužba je sveprisutna, ali nikad objašnjena. Zašto je dehumanizirajuće?

Jedna od ironija je ta da su feministi desetljećima tvrdili da ženama bude dozvoljeno hodanje topless, kao što je to dozvoljeno muškarcima.

Druga ironija je da kad nemuslimani tvrde da je pokrivanje žena u muslimanskom svijetu dehumanizirajuće, ljevica ih optužuje zbog netolerancije i islamofobije.

A treća ironija je da su žene jednako zainteresirane da vide lijepe žene u kupaćim kostimima kao i muškarci.

A što je s onim pobožnim kršćanima i Židovima koji se slažu s feministima o ukidanju natjecanja u kupaćim kostimima?

Ja sam odgojen u ortodoksno židovskom domu i sjećam se svoje majke i oca koji su svake godine uživali u praćenju natjecanja za Miss Amerike. Međusobno su raspravljali o svojim favoritima, oboje savršeno mirni što se protokola natjecanja tiče, baš kao što je to bila i kršćanska većina.

Čime dolazimo do finalne ironije: Kad je Amerika bila puno konzervativnija, puno pobožnija i kad je inzistirala da muški i ženski studenti imaju odvojene spavaonice na kampusima, slavila je izbor za Miss Amerike sa svojim natjecanjem u kupaćim kostimima. To je bila zdravija Amerika.

Unutar nekoliko tjedana, ljevica je ozbiljno naštetila Boy Scoutima, vjerojatno zauvijek uništila natjecanje za Miss Amerike i udarila još jedan čavao u lijes umjetnosti.

To je ono što ljevica najbolje radi – uništava sve što dotakne. To je uglavnom i sve što radi.