Jordan Peterson prijeti tužbom profesorici koja ga je nazvala ‘incelom’

Rob Shimshock

Dr. Jordan Peterson, otac dvoje djece, zaprijetio je u srijedu tužbom profesorici na svečilištu Bloomberg u Pennsylvaniji koja ga je nazvala incelom i bijelim nacionalistom.

Profesor sa Sveučilišta u Torontu i autor “12 pravila za život: protuotrov kaosu” zaprijetio je tužbom profesorici Wendy Lynne Lee nakon što ga je nazvala “incel mizoginistom” i “predanim bijelim nacionalistom”, izvijestio je Mic.

Lee je obrisala tweet kratko nakon što je Daily Caller News Foundation objavio članak u srijedu, ali ne prije nego je DCNF uzeo njegov screenshot.

(Photo Credit: The Daily Caller News Foundation/Twitter/Screenshot)

“Molim da smjesta povučete sve svoje klevetničke izjave, smjesta ih maknete s interneta i ispričajte se gospodinu Petersonu na istom forumu”, pisalo je u e-mailu Petersonovog odvjetnika Howarda Levitta poslanom Lee i dobavljenom od Mic-a. Levitt je zaprijetio tužbom ukoliko profesorica odbije zahtjev.

Profesorica na Bloombergu nije potkrijepila svoje tvrdnje da je Peterson, koji je oženjen i ima dvoje djece, incel, niti da je profesor, koji je jasno izrazio svoje protivljenje prema politici identiteta, bijeli nacionalist.

“ZBOG PRIJETNJI TUŽBOM ZA KLEVETU, OVIME SE ISPRIČAVAM JORDANU PETERSONU ŠTO SAM GA NAZVALA NENAMJERNIM NEŽENJOM (involuntary celibate – incel – op. a.), MIZOGINISTOM I PREDANIM BIJELIM NACIONALISTOM, I NEKIM KOJI JE PAO U RANG BIGOTRIJE”, naknadno je objavila Lee na Twitteru.

“I to mi je neka isprika”, komentirao je Peterson za DNCF.

“Smatram da je apsurdno”, izjavila je Lee, autorica “Suvremene feminističke teorije i aktivizma: Šest globalnih pitanja“, za Mic. “Mnogi su rekli te stvari o Petersonu i to na puno opsežniji način. Možete naći sličan jezik u nekoliko članaka”.

Ali Levitt je naveo da Leejev status kao profesorice s doktorator znači da njezine tvrdnje imaju puno veću težinu od optužbi koje su iznijele druge osobe.

“Ona je profesorica na koledžu”, rekao je odvjetnik za Mic. “Ona ima doktorat. Ona zna što radi. A svejedno je rekla da je dr. Peterson bijeli nacionalist. Ako to tvrdi sveučilišna profesorica, ljudi bi u to mogli povjerovati”.

Lee održava svoju bibliografiju “izvora bijelih nacionalista”, koja uključuje Petersona, židovske konzervativne figure poput Ben Shapira, Davida Horowitza, židovskog voditelja podcasta Dave Rubina i desničarsku autoricu Ann Coulter.

Također je izvijesila na prozor svog ureda američku zastavu naopačke, kao i natpis na kojem je pisalo “Najveća rupa na svijetu je rasistička duša Donalda Trumpa”.

POGLEDAJTE: