LAŽNA MRŽNJA: Konobar izmislio ‘ne ostavljamo napojnicu teroristima’ poruku, kaže teksaški restoran

Ryan Saavedra

Screenshot: Big 2 News

Konobar u teksaškom stake restoranu koji je iznio tvrdnju da mu je gost ostavio rasno motiviranu poruku na računu, prema upravitelju restorana izmislio je cijeli incident.

Konobar Saltgrass Steak Housea, Khalil Cavil, objavio je na svom Facebooku fotografiju računa na kojem je pisalo: “Ne dajemo napojnicu teroristima”. Objava je brzo postala viralna.

Cavil je tvrdio da je račun, na kojem se vidi da gost nije ostavio napojnicu na iznos od 108,73 dolara, dokaz da “ovaj rasizam, ova mržnja još uvijek postoji”, izvijestio je USA Today.

Restoran je inicijalno poručio gostu da mu je zabranjen ponovni dolazak, no interna istraga otkrila je da gost nije napisao poruku — to je učinio konobar.

“Nakon daljnjeg istraživanja, saznali smo da je naš zaposlenik izmislio cijelu priču”, izjavio je za USA Today operativni direktor Seagrassa. “Kontaktirali smo gosta i pozvali ga natrag u restoran kako bi objedovao s nama. Rasizam je nepodnošljiv u bilo kojoj formi i mi ćemo uvijek brzo djelovati ukoliko će se pojaviti u bilo kojoj od naših ustanova. Lažno optuživanje nekoga za rasizam je jednako uznemirujuće.”

U intervjuu za Odessa American, Cavil je priznao da je skovao priču.

“Žao mi je”, rekao je Cavil. “Duboko osjećam da sam napravio ogromnu, veliku grešku. I nalazim se u procesu traženja pomoći koja mi je potrebna.”

Odessa American je napomenuo da Cavil više nije zaposlenik restorana.