Ovaj tweet ilustrira sve što je pogrešno u politici identiteta

Matt Walsh

PragerU

Ako želite vidjeti na politiku identiteta u njezinoj punoj poremećenoj raskoši, obratite pažnju na ovaj tweet koji je objavio The Hill:

“Otvorena gay demokratkinja pobijedila na predizborima za Zastupnički dom, bila bi prva američka indijanka izabrana u Kongres.”

Washington Post imao je sličan naslov:

“Demokrati odabrali gay, američku indijanku za svog kandidata u 3. kongresnom distriktu države Kanzas.”

Zaboravimo činjenicu da je Elizabeth Warren već prva “američka indijanka” koja je izabrana u Kongrres. Veća poanta je da stvarno ime žene uopće nije spomenuto u tweetu i u naslovu, kako bi se stvorilo mjesto za dugi niz obilježja. Nehotično, Hill i Post ilustrirali su veliku ironiju politike identiteta: ona vas lišava identiteta.

Kandidatkinja za Kongres — njezino ime je, onako usput, Sharice Davids — svedena je na zbirku klasifikacija. Ona nije ljudsko biće po imenu Sharice Davids. Ona je samo maskota prilično neprimjetnog tima američkih indijanki. Njezina pobjeda je pobjeda za njezin tim, a ne za nju kao pojedinca. Njezina posebna obilježja i talenti su od sekundarnog značaja prema njezinom članstvu u skupinama žrtava. Njezina postignuća apsorbiraju se u skupinu, kao da je skupina ta, a ne ona, koja je pobjedila u utrci.

Zbog sveg prezira usmjerenog prema bijelim ljudima, mi barem ne moramo trpiti ovakve stvari. Nikada nećete vidjeti naslov koji glasi: “Heteroseksualni bijelac izabran u Kongres”. Naravno, nas su nabacali na hrpu i označili u mnogim drugim kontekstima, ali ljevica svoje oznake neosoba najagresivnije čuva upravo za ljude za koje se pretvara da ih brani i štiti. To je ponuda koju ljevica nudi manjinama: pridružite nam se i mi ćemo vas tretirati kao dvosmislenu masu kategorija bez vlastitog identiteta ili osobnosti.

To je primamljiva ponuda, ali mislim da bih je ja odbio.