POGLEDAJTE: Izvršni direktor Twittera priznao postojanje predrasuda tijekom intervjua za CNN

Ryan Saavedra

Screenshot: CNN Video

Izvršni direktor Twittera, Jack Dorsey, priznao je tijekom intervjua, kojeg je dao za CNN-ovog novinara Briana Steltera, da Twitter ima “ljevičarske” sklonosti, sugerirao da potajno ne zabranjuju ljude i rekao da nije učinio dovoljno za provedbu “osobnih ciljeva” na Twitteru.

Intervju, koji će se prikazati u nedjelju, dolazi nakon što se kompanija sa sjedištem u San Franciscu našla na udaru žestokih kritika zbog dobro dokumentiranih optužbi za predrasude protiv republikanaca i konzervativaca.

“Radimo li nešto prema političkoj ideologiji ili stajalištima? Ne. Točka”, tvrdio je Dorsey tijekom intervjua koji se održao u petak. “Ne gledamo sadržaj glede političkog stajališta ili ideologije. Gledamo ponašanje.”

No, nastavio je s govorom da kompanije društvenih medija moraju ukloniti pristranost iz svoje sližbe.

“Mislim da moramo neprestano pokazivati da ne potičemo naše vlastite sklonosti, koje, u potpunosti priznajem, naginju lijevo”, nastavio je Dorsey. “Moramo ukloniti sve pristranosti iz našeg ponašanja, naših pravila i naših alata.”

“Nisam učinio dovoljno, recimo, nisam artikulirao svoje vlastite osobne ciljeve u ovom servisu i svoje vlastite osobne ciljeve u svijetu”, objasnio je Dorsey.

POGLEDAJTE: