Mediji izostavili ključni detalj o čovjeku kojeg je uhitio ICE kad je vozio suprugu u bolnicu na carski rez

Ryan Saavedra

Screenshot: CBS Los Angeles

U subotu, deseci medijskih kuća izvijestili su kako su agenti Savezne imigrantske i carinske kontrole (ICE) uhitili ilegalnog stranca koji je vozio svoju suprugu u bolnicu na porod — ali prikladno su izostavili jedan ključni detalj: muškarac je bio osumnjičenik za ubojstvo.

Agenti su uhitili osumnjičenog za ubojstvo Joela Arrona-Laru kada se zaustavio kako bi natočio gorivo dok je vozio svoju suprugu, Mariu del Carlmen Venegas, u bolnicu na porod.

Mnoge medijske kuće odlučile su objaviti zavaravajuće naslove kojima su htjeli prenijeti osjećaj brutalnosti i nečovječnosti u skladu s političkom ljevicom koja trenutačno želi demonizirati ICE. Mnoge publikacije nisu u svoje izvještaje čak uključile činjenicu da je Arrona-Lara osumnjičenik za ubojstvo.

Evo nekih naslova objavljenih od strane medija:

Washington Post: “ICE uhitio čovjeka dok je vozio trudnu ženu na porod. Odvezla se sama u bolnicu.”

Sacramento Bee: “Bili su na putu do bolnice kako bi imali bebu, kad ga je ICE odveo”

CBS News: “ICE zadržao čovjeka koji je vozio trudnu ženu u bolnicu na porod”

TIME: “Agenti ICE-a zadržali čovjeka koji je vozio ženu u bolnicu”

Slate: “Službenici ICE-a uhitili čovjeka koji je vozio svoju suprugu u bolnicu na carski rez”

NY Mag: “ICE uhitio muža koji je vodio ženu na porod u bolnicu”

Newsweek: “Agenti ICE-a, kao dio Trumpove stroge politike, zadržali muža koji je vozio trudnu ženu na porod”

Jedan od rijetkih medija koji je u naslovu i članku izvijestio da je Arrona-Lara bio osumnjičenik za ubojstvo bio je NBC News, koji je napisao da je ICE posebno istaknuo činjenicu da je Arrona-Lara bio uhićen zbog “izvanrednog naloga izdanog za njegovo uhićenje u Meksiku zbog optužbi za ubojstvo”.

Vrijeme najnovije obmane od strane medija u pokušaju demoniziranja Trumpove administracije za političku korist dolazi samo dva dana nakon što je više od 350 novina objavilo uvodne editorijale u kojima su se žalili na napade predsjednika Donalda Trumpa na medije zbog krivog pokrivanja vijesti, a ponekad i izvještavanja očiglednih krivih informacija.