Evo kada počinje i završava svaka generacija, prema činjenicama

Identificirali smo šest različitih generacija i označili njihove ere.

Najveća generacija. To su ljudi koji su se borili i umrli u Drugom svjetskom ratu za našu slobodu, koju cijenimo. Ali malo je pretjerano što se naziva tiče, zar ne? Tom Brokaw je izmislio to ime i naravno da su ga svi voljeli. Što, raspravljat ćete sa svojim djedom da nije najveća generacija? Generacija je završila kad je završio rat.

Baby boomeri. Počela je kad se Najveća generacija vratila kući i počela seskati sa svima; završila je kad je seksanje sa svima olakšano Pilulom.

Generacija X. George Masnick, iz Harvardovog centra za studije stanovanja, stavlja ovu generaciju u vremensko razdoblje od 1965. do 1984., dijelom iz razloga što je prikladan 20-godišnji period.

Generacija Y. Masnick se također bavi o ovom grupom, stavljajući je “bilo gdje od sredine 70-ih kada su najstariji bili rođeni, do najmlađih sredinom 2000-ih.” Ali većinom je generacija y sastavljena od djece koja se nije zapravo uklapala sa cool estetikom generacije X, ali nedovoljno ih je rođeno da bi tvorili zasebnu generaciju. NAPOMENA: Generacija Y je lažna, izmišljena stvar. Nemojte brinuti o tome.

Milenijalci. U listopadu 2004. godine, istraživači Neil Howe i William Strauss nazvali su milenijalce “slijedećom velikom generacijom”, što je prilično smiješno. Oni definiraju ovu grupu kao “one koji su rođeni 1982. i približno 20 godina nakon toga”. 2012., označili su 2004. kao krajnju granicu.

TBD. Ali to znači da djeca rođena posljednjih 10 godina nemaju oznaku. Oni nisu milenijalci. Ranije ovog mjeseca, Pew Research pitao je ljude kako bi se trebala zvati ova skupina i ponuđene su neke grozne ideje. Drugim riječima, ovo je nova generacija Y. Otkrit ćemo kako će se zvati u budućnosti.

Evo i korisne tabele.

The Atlantic