Neke ‘pahuljice’ će biti zadovoljne: Sveučilište zabranilo grudanje

Hank Berrien

Screenshot: YouTube/It's Okay To Be Smart

“Pahuljicama” koje se nalaze u studentskom tijelu na Sveučilištu Deleware (DSU) biti će drago čuti da ih sveučilište štiti — tako što su zabranili borbe grudama.

Kao što Maria Lencki iz College Fixa izvještava: “Pravni priručnik za studente Odjela za studentske poslove navodi ‘bacanje gruda na području sveučilišta’ pod kategorijom ‘osobnih prekršaja’, uz takve prekršaje kao što su ‘boravak u prostorima za kupanje/tuširanje suprotnog spola’ i ‘prijetnja nasiljem ili zastrašivanje'”.

Lawan D. Lanier-Smith, pomoćnik ravnatelja za pravne poslove, izjavio je za College Fix: “Ovo pravilo je doneseno iz razloga što studenti bacaju grude u rezidencijalnim prostorima i postoji potencijal da se našteti drugima s tvrdim, zaleđenim snijegom”. DSU također zabranjuje “upotrebu i posjedovanje vodenih pištolja, super soakera, itd. na prostorima sveučilišta ili tijekom sveučilišnih aktivnosti.”

Lencki primjećuje da Kodeks ponašanja studenata zabranjuje studentima da nose “bilo koji predmet ili predmete s namjerom da zastraše, uplaše, napadnu ili uznemire druge osobe na područjima u vlasništvu ili pod kontrolom sveučilišta”. Zaklada za individualna prava u obrazovanju dala je DSU “Žutu” ocjenu zbog “barem jedne dvosmislene politike koja olako potiče administrativno zlostavljanje i proizvoljnu primjenu”.