Ilegalni stranac uhićen radi ubojstva Mollie Tibbets

Ryan Saavedra

Mug shot/Gov handout

Dužnosnici za provedbu zakona otkrili su u utorak da su uhitili ilegalnog stranca i optužili ga za ubojstvo prvog stupnja Mollie Tibbets.

Associated Press bio je prvi koji je izvijestio da su dužnosnici Iowe potvrdili da je osumnjičeni, 24-godišnji meksički državljanin Cristhian Bahena Rivera, zadržan u saveznom imigracijskom pritvoru pošto ilegalno boravi u Sjedinjenim Državama.

Specijalni agent Rick Rahn rekao je da se vjeruje kako je osumnjičeni živio u tom području četiri do sedam godina.

“Ne mogu govoriti o motivu”, rekao je Rahn. “Mogu samo reći kako se čini da ju je pratio, kao da ga je privukla tog određenog dana i iz nekog razloga odlučio ju je oteti”.

Rahn je rekao da je osumnjičeni pratio Tibbets u svom automobilu dok je džogirala na tom području 18. srpnja i da je izašao iz automobila i prišao Tibbets dok je džogirala.

Tibbets se, kako se izvješćuje, prestrašila i rekla kako će nazvati policiju. Osumnjičeni je tada zgrabio njezin telefon i nakon toga je navodno ubio.

Pismena izjava navodi da je “optuženik opisao daljnji tijek događaja tijekom ispitivanja; pješice je odvukao Tibbets od svog automobila do osamljene lokacije u kukuruznom polju”.

AP napominje da optužba za ubojstvo prvog stupnja nosi obaveznu doživotnu kaznu zatvora u državi Iowa.