COULTER: ‘Kostim’ koji je vikao vuk

Ann Coulter

Screenshot/YouTube

Ako ste se ikad zapitali kako je Rusija postala nastrašniji neprijatelj Amerike, davno nakon što se ta zemlja odrekla komunizma, gulaga, prisilnih gladovanja i masovnih ubojstava (za koje liberali nikad nisu dignuli glas protivljenja), odgovor je: Ova luđačka ideja došla je od iste žene koja je optužila “golemu desničarsku zavjeru” za Monicu Lewinsky.

Zavjera o Rusiji je klasična Hillary, kao što je to detaljno objašnjeno u mojoj novoj knjizi Otpor je uzaludan!: Kako su mrzitelji Trumpa na ljevici izgubili svoj kolektivni um (Resistance Is Futile!: How the Trump-Hating Left Lost Its Collective Mind). Tijekom njezine duge i pokvarene javne karijere, Hillary je za svoje nevolje uvijek okrivljavala loše ljude koji su se urotili protiv nje.

Kada je ljubavnica njezinog supruga, Gennifer Flowers, izašla s informacijom u javnost dok se Bill Clinton kandidirao za predsjednika 1992. godine, Hillary je za to okrivila bivšeg guvernerskog protivnika svog muža, koji je “proveo posljednje dvije godine čineći sve što može kako bi se osvetio i to je svojevrstan tužan prizor”.

Bill je kasnije priznao aferu.

Kad je Hillary bešćutno otpustila dugogodišnje zaposlenike ureda za putovanja Bijele kuće kako bi napravila mjesta i dala posao putničkoj agenciji svoje prijateljice, na negodovanje javnosti odgovorila je optužbom voditelja ureda, Billy Dalea, za pronevjeru. Kako bi nastavila šaradu, vlada njezinog muža kazneno je gonila Dalea. Porota ga je oslobodila nakon tri minute vijećanja, ali je Dale ostao bez posla i gotovo je bankrotirao.

Kada je Hillaryin zdravstveni plan neslavno propao, izazvavši prvi većinski republikanski Kongres u 40 godina, optužila je medije da su “nasjeli na desničarske provokacije”. (Znate kako mediji pokorno ponavljaju konzervativne točke razgovora.)

Kao što je gore spomenuto, kada je njezin muž bio po milijunti put uhvaćen u zlostavljanju ispomoći, Hillary je za to okrivila “golemu desničarsku zavjeru”.

Kad je analiza DNK potvrdila da je priča istinita, Hillary je za medijsku galamu okrivila “predrasude protiv naše države” — misleći na Arkansas. “Ne bi to učinili da dolazimo iz neke druge države”, rekla je. Čak se i San Francisco Chronicle namrštio na tu izjavu.

Kad je 2008. godine izgubila od Obame, za poraz je okrivila neobuzdani seksizam medija. Zapravo, traljavi lažov poput Hillary mogao je preživjeti tako dugo u politici kao ona samo zahvaljujući odanosti medija prema njoj.

Kviz: Kad su se emailovi Demokratskog nacionalnog odbora (DNC) pojavili na Wikileaksu u srpnju 2016., osramotivši njezinu kampanju i razbijesnivši demokrate, je li se Hillary:

A) ispričala Bernie Sandersu zbog očajnog odnosa DNC-a prema njemu;
B) zahtijevala obrazloženje neprikladnih mjera sigurnosti računala u DNC-u; ili
C) izmislila priču o Rusiji koja se urotila protiv nje?
Odgovor: C. Rusija je trebala postati slijedeća Linda Tripp, misteriozni neprijatelj koji potkopava našu heroinu.

Hillaryin voditelj kampanje, Robby Mook, pokrenuo je teoriju zavjere o Rusiji uoči Demokratske nacionalne konvencije na ABC-ovom “This Week With George Stephanopoulos” — jer tko bi bolje mogao postavljati teška pitanja od bivšeg glavnog pomoćnika Hillarynog supruga?

Mook je objasnio:

Pa, ono što je uznemirujuće oko cijele ove situacije je da nam stručnjaci govore kako su akteri ruske vlade provalili u DNC, uzeli sve te emailove i sada ih objavljuju preko tih web stranica… A zabrinjavajuće je što nam sad neki od stručnjaka govore da su to učinili — Rusi kako bi pomogli Donaldu Trumpu.”

Stephanopoulos možda nije tog trenutka prasnuo u smijeh, ali, u to vrijeme, svaki ozbiljni novinar u Americi je. Sve do trenutka kad je Trump uspio izluditi liberale pobjedivši na izborima, Hillaryina teorija zavjere o Rusima bila je ismijana u svim medijima.

Priča u New York Timesu opisala je Mookovu tvrdnju kao “jezivi prijedlog da se Kremlj urotio kako bi pomogao Donaldu Trumpu”. To je bio, prema novinarima Timesa, “jedan izvanredan trenutak”. Čak i na vrhuncu Hladnog rata, takvu optužbu nije nikada podigao niti jedan predsjednički kandidat protiv drugoga. A opet, kako je Times usputno prokomentirao, Mook nije naveo ništa više od neimenovanih “stručnjaka”.

Izvjestitelj Los Angeles Timesa Mark Z. Barabak, također je istaknuo neimenovane “stručnjake” i naveo kako Mookova “optužba” služi dvjema političkim svrhama. Ukaljala je Trumpovo hvalisanje da će se slagati s Rusijom i “također je imala dodatnu korist, iz Clintonove perspektive, odvraćanja pozornosti od internih stranačkih podjela oko emailova.”

Ruski znanstvenici i stručnjaci za cyber-sigurnost odbacili su ćaknute tvrdnje:

Stručnjaci: Teško je dokazati da Rusi stoje iza hakiranja DNC-a” — USA Today
“Zašto Kremlj možda i nije baš Trumpov fan kao što se govori” — The Christian Science Monitor

Mjesec dana kasnije, vođa senatske manjine, Nancy Pelosi, održala je konferencijski poziv s nervoznim demoratima, nagovarajući ih da guraju teoriju zavjere o Rusima i da istodobno puste priču kako su “Rusi” možda promijenili sadržaj emailova.

Predsjednik Obama toliko je ozbiljno shvatio rusko hakiranje da je rekao Putinu da “prekine”.

Tek nakon što se desila katastrofa, pobjedom Trumpa na predsjedničkim izborima, mediji su odlučili da možda ima nešto u toj priči s Rusijom.

Kao što je opisano u knjizi Razbijena: Unutar kobne kampanje Hillary Clinton (Shattered: Inside Hillary Clinton’s Doomed Campaign), dva dana nakon izbora, Hillaryin komunikacijski tim vijećao je satima “kako bi isplanirao slučaj da izbori nisu bili u potpunosti po PS-u… Već tada je rusko hakiranje bilo središnji dio argumenta”.

Cijela smicalica ruske umiješanosti bila je izumljena kako bi ublažila sramotu ‘kostima’ (‘pantsuit’, nadimak za Hillary – op. a.) nakon što je izgubila drugi izbor u nizu, onaj koji je bio predodređen za njezinu pobjedu.

U dvije godine od kad su se mediji srčano nasmijali Mookovim tvrdnjama, javnosti nije predstavljen niti jedan novi dokaz. Sve što se promijenilo je to što su mediji odlučili zahtijevati da svi u to povjerujemo.