WALSH: Najveća izdaja Republikanske stranke

Matt Walsh

Screenshot: YouTube/SenatorRandPaul

Senator Rand Paul s pravom je ovog tjedna kritizirao vodstvo svoje stranke kada su blokirali amandman kojim bi se defundiralo Planirano roditeljstvo. Vlada će nastaviti davati stotine milijuna dolara organizaciji koja usmrćuje više od 300 tisuća djece svake godine. Kako su republikanci zaduženi za vladu i kako su poduzeli aktivne mjere sprječavanja ukidanja financiranja industrije pobačaja, može se reći da Republikanska stranka financira Planirano roditeljstvo. Republikanska stranka uzima novac iz naših džepova i daje ga krvlju natopljenim rukama ubojica beba. To nije više samo demokratska politička inicijativa.

Republikanci su idioti, kao što su i kukavice, jer financiranjem pobačaja oni istovremeno financiraju Demokratsku stranku. Planiranom roditeljstvu, iako je javno subvencionirana organizacija, nekako se dozvoljava prebacivanje milijuna natrag u kofere demokratskih kampanja. Samo to je dovoljan razlog za njezino defundiranje. Iako bi milijuni mrtvih beba trebale biti mnogo veća briga.

Istina je da je Trump djelomično defundirao organizaciju prije nekoliko mjeseci. Mijenjanjem određenih pravila Zdravstvenih i ljudskih usluga, Planirano roditeljstvo biti će lišeno 50 milijuna poreznih dolara svake godine. To je u redu, ali nije niti kap u vedru. I dalje ostaje oko pola milijarde dolara na stolu. Trump je učinio koliko je mogao sam. Kongres se mora pobrinuti za ostalo, a još uvijek nije to učinio. Dali smo republikancima potpunu kontrolu nad vladom, a nisu čak niti uspjeli zaustaviti luđački neetičku praksu financiranja konglomerata pobačaja.

Defundiranje Planiranog roditeljstva trebalo je biti normalna stvar. Prava stranka “za život” učinila bi to u prvom tjednu dolaska na vlast. Ali Republikanska stranka nije za život. Niti je za malu vladu ili za financijsku odgovornost. Trebala bi biti samo dio jedne od ovih kategorija da defundira Planorano roditeljstvo. Ona tvrdi da spada u sve tri, iako rijetko predočava dokaze da spada u bilo koju.

Subvencioniranje industrije pobačaja od Republikanske stranke je najveći čin političkog kukavičluka kojeg sam ikada vidio u svom životu. Ono što to čini još gorim je činjenica da uopće nisam iznenađen. Nisam očekivao ništa manje od takve kolekcije praznih odijela, lažljivaca i slabića.