Trailer ‘Smrti nacije’, novog filma Dinesha D’Souze

Još od 1860. godine demokrati nisu toliko fanatično odbijali rezultate slobodnih izbora. Te godine, njihova meta bio je Lincoln. Oklevetali su ga. Otišli su u rat kako bi ga pobijedili. Na kraju su ga ubili.

Danas je meta demokrata predsjednik Trump i njegovi pristaše. Ljevica ih naziva rasistima, bijelim supremacistima i fašistima. Ove optužbe koriste se kako bi opravdale micanje Trumpa iz ureda i deskreditirale desnicu “na bilo koji mogući način”.

Ali koja stranka je bila stranka plantaža robova? Koja stranka je izumila bijelu supremaciju? Koja stranka je slavila fašističke diktatore i oblikovala njihove genocidne politike, koji su zauzvrat uzvratili pohvalama?

Štoviše, koja je stranka stranka rasizma danas? Je li fašizam institucionalno utjelovljen na desnici ili na ljevici?

Pomoću zapanjujućih povijesnih rekreacija i temeljitim ispitivanjem fašizma i bijele supremacije, “Smrt Nacije” (Death of a Nation) presijeca velike laži progresivaca kako bi razotkrio skrivenu povijest i eksplozivne istine.

Lincoln je ujedinio i spasio Ameriku od demokrata prvi put. Može li Trump — i mi — ujediniti ljude i spasiti Ameriku po drugi put?