Chelsea Clinton prozvala je pozivanje Steve Bannona kao gosta ‘normalizacijom bigotizma’. Njezin tata je neki dan sjedio s Farrakhanom.

Hank Berrien

Screenshot: YouTube/PBS News Hour

U ponedjeljak, reagirajući na vijest da je New Yorker festival zakazao intervju sa Stephenom K. Bannonom, bivšim glavnim strategom predsjednika Donalda Trumpa, a Economist je također pozvao Bannona da učestvuje na svom Open Future festivalu 15. rujna, Chelsea Clinton optužila je festivale za “normaliziranje bigotizma”.

Stanley Pignal iz Economista pokušao je obraniti odluku ugošćavanja Bannona:

Chelsea Clinton je odgovorila:

Gospođa Clinton očito ima kratko pamćenje. Samo prošli tjedan, njezin vlastiti otac, bivši predsjednik Bill Clinton, sjedio je pokraj trojice ljudi koji su svi od reda prihvaćali rasizam:

Trio je sjedio pored Clintona, uključujući Jesse Jacksona, koji je pokazao svoj antisemitizam 1984. nazivajući Židove “Hymies” (pogrdni naziv za Židova), a New York City “Hymietownom”; Al Sharptona, koji je Grke nazivao “pederima” i predvodio marš u kojem su sudionici vikali “Ubijte Židove” i Louisa Farrakhana, čiji je opaki rasizam protiv bijelaca i Židova obilno dokumentiran.

Clintonino totalno neznanje prozvano je na Twitteru, čak i od novinarke uobičajeno-prijateljskog CNN-a, koja je reagirala instinktivno:

Ljevičari su sasjekli Bennett na Twitteru. U međuvremenu, Clinton je malo popustila:

Drugi nisu:

Bilo je prilično jasno u kakvom društvu se Bill Clinton nalazio: