WALSH: Pravi razlog zašto demokrati žele FBI istragu Bretta Kavanaugha

Matt Walsh

Jeff Flakeu su popustila koljena i pao je pred zahtjevima demokrata za FBI istragom Bretta Kavanaugha. Postoji razlog zašto demokrati toliko očajnički žele ovu istragu i, baš kao i sve ostalo što kažu, to nema apsolutno nikakve veze s dobivanjem istine.

Da su demokrati bili zainteresirani za istinu, oni ne bi držali ove optužbe u ladici do posljednje minute.

Da su demokrati bili zainteresirani za istinu, ne bi se bavili divljim pričama emocionalno neuravnoteženih žena o lutajućim srednjoškolskim silovateljskim bandama.

Da su demokrati bili zainteresirani za istinu, ne bi objavili da vjeruju navodima Christine Ford prije svjedočenja bilo koje strane.

Da su demokrati bili zainteresirani za istinu, iskoristili bi jučerašnju priliku da zapravo postave Ford neka pitanja, umjesto da su se izmjenjivali davajući njoj i sebi samima visoke petice.

Da su demokrati bili zainteresirani za istinu, oni bi ispitivali Kavanaugha o spornom događaju, umjesto što su cijelu raspravu bili usredotočeni na škrabotine u godišnjaku.

Demokrati uopće nisu zainteresirani za istinu. Oni su, zapravo, već rekli da Kavanaugh nije prikladan a Vrhovni sud — bez obzira kako završi FBI istraga. Ali, kao što znaju, ona neće završiti nikako, jer nema nikakvih dokaza, nema nikakvih svjedoka, a optužiteljica uopće ne zna godinu niti mjesto navodnog napada. Nemaju apsolutno ništa za nastavak. Ne postoji ništa za istraživanje. Jedino što mogu je ispitati ljude koji su navodno sudjelovali ili prisustvovali incidentu. Svima njima već su postavljena pitanja pod prijetnjom kaznenog prijestupa i svi su porekli da se zabava održala. Što još mogu reći o zabavi koja se nikad nije dogodila? Postoji samo nekoliko načina na se kaže: “Ovo se nije dogodilo”. Žele li demokrati da se to ponovi na grčkom jeziku? Trebaju li nacrtati sliku stvari koja se nije dogodila? Moraju li je pjevati?

Ova istraga neće postići ništa i neće odvesti nigdje. Dakle, zašto su toliko navalili na nju? Evo tri razloga:

1) Odgoditi će Kavanaughovo potvrđivanje i dati im vremena da iskopaju više prljavštine.

2) Odgoditi će Kavanaughovo potvrđivanje i dati im vremena za omekšavanje republikanaca.

3) Nadaju se da će FBI slijediti nevažne tragove i donijeti nepovezane, ali posramljujuće stvari na vidjelo i na taj način još više uništiti Kavanaughovu reputaciju.

I, ne treba posebno napominjati, demokrati će zahtijevati još jednu odgodu nakon ove odgode i prozvati će istragu nepravednom bez obzira na način kako će se provoditi i kako će završiti.