WALSH: Neprijatelji ljudi

Matt Walsh

Screenshot: YouTube/Guardian News

Svojedobno sam mislio da su neke od Trumpovih retorika protiv medija prenaglašene i potencijalno opasne. Ali medijsko pokrivanje priče o Brettu Kavanaughu opravdalo je sve što je ikad rekao o njima. U pravu je. Oni zaista jesu “neprijatelji naroda”, da upotrijebim Trumpov opis.

Oni su toliko u potpunosti investirani u svoju ljevičarsku agendu da ne mogu biti iskreni ili etični ni da žele, a ne žele. S Kavanaughovim skandalom, kao što su to činili s drugim pričama u prošlosti (Ferguson odmah dolazi na pamet), mediji su u potpunosti napustili bilo kakvu sličnost objektivnosti ili integritetu. Oni vode otvoreni rat, eksplicitnu klevetničku kampanju i to rade na zahtjev Demokratske stranke radi sprječavanja protivnika pobačaja da zauzme svoje mjesto na Vrhovnom sudu. Kako ih još možemo drukčije nazvati osim neprijateljima? Oni lažu, izvrću, uništavaju i siju neslaganje. To je ono što čine neprijatelji.

Dokaz A: Sinoć, MSNBC je emitirao intervju s Kavanaughovom optužiteljicom Julie Swetnick. Njezina priča je doslovno nevjerojatna. Ona tvrdi da su Kavanaugh i njegovi prijatelji bili članovi organizirane silovateljske bande koja je sustavno drogirala i brutalizirala žene na zabavama koje su te žene, uključujući Swetnick, opetovano pohađale unatoč saznanju da će vjerojatno biti silovane. NBC News priznao je da ne može potvrditi njezine navode. Nije mogao naći jednu jedinu osobu koja bi potkrijepila ono što je rekla. Također su priznali da je Julie Swetnick već izmijenila svoju priču, samo u tjedan dana. Ipak, odlučili su emitirati te neosnovane, apsurdne, smiješne optužbe koje je iznijela žena koju je tužio njezin bivši poslodavac zbog izricanja lažnih izjava i čiji je bivši dečko protiv nje morao podnijeti zahtjev za zabranu prilaska jer je prijetila njegovom djetetu. Ovo nije samo “lažna vijest”. To je klevetnička, uznemirujuća propaganda, predstavljena kao ozbiljna vijest od istaknute medijske kompanije.

U međuvremenu, ostatak ljevičarskih medija kopao je po optužnici koja kaže da je Kavanaugh prije nekoliko desetljeća bacio led na nekoga. CNN se otvoreno pitao treba li Kavanaughova povijest bacanja leda biti “diskvalificirajuća”. Demokratska senatorica Hirono odgovorila je da bi FBI trebao istražiti slučaj. Usput, ovo nije šala. To je bila stvarna razmjena koja se odvijala na valovima jednog od vodećih kanala za vijesti.

Svo medijsko pokrivanje Kavanaugha išlo je u tom smjeru. Ljevičarski medijski kanali i novine preuzeli su ulogu atentatora za demokrate, iskapajući čak najbeznačajnije optužbe i glasine i “izvještavale” o njima kao o činjenicama. Oni nisu podvrgnuli Ford i Ramirez ničemu što bi izbliza izgledalo kao razumni stupanj provjera, a Swetnick samo oklijevajući. Nisu napravili niti jedan stvarni pokušaj kako bi doznali stvarnu istinu optužbi koje su podignute protiv Kavanaugha. Oni uzimaju svaku optužbu doslovno i uzvikuju je preko megafona u bubnjiće nepromišljene javnosti.

I možda najgore od svega, mediji vjeruju kako imaju pravo ponašati se na taj način i ostati pošteđeni kritika. Oni bilježe svaki napad na sebe kao napad protiv Prvog amandmana. Ali oni su ti koji potkopavaju Prvi amandman koristeći ga kao štit koji im omogućuje laži i klevetanje. Oni govore da je anti-medijski sentiment u zemlji rezultat nekorektnog ponašanja predsjednika Trumpa prema njima. Oni ne uspijevaju shvatiti, ili se prave da ne shvaćaju, da ljudi preziru medije jer se mediji ponašaju prezrivo. Što još možemo učiniti nego gnušati se ove gnjusne stvari?