Shapiro pokrenuo vatreni, dosad nezabilježeni napad na pobačaj u svom Fox News specijalu

Daily Wire

Screenshot: Fox News Network

U nedjelju, na završetku najnovijeg izdanja svoje emisije The Ben Shapiro Election Special na Fox News Network, glavni urednik Daily Wirea Ben Shapiro iskoristio je posljednji segment emisije kako bi pokrenuo snažan napad na pobačaj, kakav se dosad nije vidio na televizijskim mrežama. Shapiro je pokazao slike ultrazvuka i ilustracije beba u različitim stadijima u maternici kako bi podržao svoj slučaj, svjestan da kad žene vide ultrazvuke beba koje nose, postoji mnogo manja vjerojatnost da se odluče na pobačaj.

Shapiro je započeo navodeći činjenicu da je razlog zbog kojeg su demokrati pokrenuli svoj zlonamjerni napad na imenovanje suca Bretta Kavanaugha za Vrhovni sud taj što su ga promatrali kao protivnika pobačaja. Izjavio je:

U svom kaosu glede imenovanja suca Bretta Kavanaugha, trebali bismo se prisjetiti jedne jednostavne činjenice: da je Kavanaugh pro-pobačaja, bio bi potvrđen sa 100 glasova. On jasno nije zagovornik pobačaja, ali demokrati nisu imali glasove kako bi ga zaustavili, stoga su odlučili oklevetati ga kao grupnog silovatelja. Zapamtite, demokratska opozicija Kavanaughu nije počela s Christine Blasey Ford, već s ženama u odorama Služavkine priče, koje su okupirale senatsku dvoranu za saslušanje, i prosvjednicama pro-pobačaja koje su odvlačene sa zasjedanja Odbora za pravosuđe.

Shapiro je potom nastavio spomenuvši kampanju tvornice pobačaja Planirano roditeljstvo koja se usmjerila na Kavanaugha:

Nije šok da Planirano roditeljstvo, organizacija odgovorna za stotine tisuća pobačaja godišnje, otvoreno prijeti senatorima kroz poeziju: “Ruže su crvene, ljubičice su plave, senatori glasaju NE o #Kavanaugh, ili ćemo doći po vas. #National Poetry Day #Stop Kavanaugh.”

To je romantika.

Govorio je o važnosti pobačaja za ljevicu: “Pobačaj je za veliku većinu političke ljevice sakrament. To nije samo političko pitanje, to je pitanje definiranja karaktera. Ako ste pro-pobačaja, vi ste dobra, velikodušna, pristojna osoba koja cijeni žene. Ako ste pro-života, vi ste zla, represivna, gadna osoba koja želi kontrolirati žensko tijelo. To je pogled koji vodi do incidenata poput ovog, u kojem je zagovornicu života udario u glavu luđak pro-pobačaja.” Shapiro je tada pustio snimku napada.

Shapiro je istaknuo da je sama riječ “pobačaj” eufemizam koji se koristi kako bi se zanemarilo barbarstvo postupka: “Pokret za pobačaj sugerira da su zagovornici života ekstremni. U stvarnosti, ekstremnu poziciju u vezu pobačaja drži Demokratska stranka. Njihova platforma zahtijeva legalni pobačaj sve to točke rođenja. Ali ekstremni zagovornici pobačaja izlaze na kraj sa svojom retorikom jer koriste eufemistički riječnik kako bi točno opisali što pobačaj jest. Zapravo, sama riječ pobačaj je eufemizam. Postupak pobačaja nije ublaženo uklanjanje polipa; on zahtijeva radnju terminalnog nasilja prema nerođenom djetetu. Ignoriranje te činjenice omogućava zagovornicima pobačaja da izbjegnu izravno gledanje stvarnosti u lice.”

Potom Shapiro prelazi na stvar:

Dakle, pogledajmo na samo nekoliko trenutaka stvarnost u lice. Ovo je slika 19-tjednog djeteta. To je ljudsko dijete; to nije lopta sluzi; to nije skup stanica. U siječnju, 44 demokrata Senata Sjedinjenih Država glasalo je protiv zaštite prava djeteta starijih od ovog nerođenog djeteta. Samo trojica demokrata — Joe Manchin, Joe Donnelly, i Bob Casey, glasalo je za zaštitu djece stare 20 tjedana. Samo dvoje republikanaca glasalo je protiv takve zaštite, Susan Collins i Lisa Murkowski. Dobro pogledajte tu bebu. Prema glavnoj struji Demokratske stranke, to je ljudsko biće bez ikakvih prava.

Nastavio je:

A ljudski život ne započinje u 20. tjednu. Ovo je slika bebe u 12. tjednu — jedva tri mjeseca. Možete jasno vidjeti ovu bebu s ručicama blizu prsa, ovo nije skup stanica; ovo nije lopta sluzi. Njegove genitalije već su formirane; njegova jetra i slezena proizvode crvene krvne stanice. Ovo je nerođeno ljudsko biće. Niti jedan, savezno izabrani demokrat ne bi glasao za zabranu pobačaja koji bi zaštitio život ove bebe.

A život ne započinje ni u 14. tjednu. Ovo je slika nerođenog ljudskog bića u 8. tjednu. Možete identificirati glavu ovog nerođenog čovjeka; možete vidjeti gdje mali pupljci počinju formirati ruke i noge, ali pogodite što, život također ne započinje u 8. tjednu. Započinje prilikom začeća, kada se oformljava novi ljudski život. Novo ljudsko biće s vlastitim DNK. To ljudsko biće nije njegova majka; niti njegov otac; niti je polip.

Shapiro je kratko istaknuo: “Ako bismo pronašli ljudski embrij na drugom plenetu, naslovnice bi s pravom vrištale: ‘Ljudski život pronađen na Marsu.'”

Shapiro je potom stigao do vrhunca svog argumenta:

Ljudski život je kontinuirani proces rasta, od trenutka začeća nadalje. Pobačaj je ubojstvo tog ljudskog života. Što kasnije se napravi pobačaj, postupak je brutalniji, ali bez obzira na njegovu brutalnost, očito je da pobačaj nije opcionalna kirurška operacija koja se izvodi radi praktičnosti. A još očitije je da oni koji žele zaštititi živote nerođenih ne pokušavaju kontrolirati ženska tijela.

Oni koji njeguju pobačaj pokušavaju kontrolirati i raskomadati tijela nerođenih. Razmislite o tome slijedeći put kad vidite radikalnu feministicu u odori Služavkine priče koja sugerira da je bolje da poštujete njezino pravo da razreže nerođeno djete u utrobi ili ste nekakva vrsta fašista.

Dosta eufemizma.

Video ispod: