KNOWLES: Problem demokrata s političkom korektnosti

Michael J. Knowles

Screenshot: YouTube/ VTDigger

Demokrati imaju problem s političkom korektnosti (PC). Nova anketa urađena na nacionalnoj razini, sastavljena uz pomoć YouGov, otkriva da 80% Amerikanaca smatra “političku korektnost… problemom u našoj zemlji”. Velika većina Amerikanaca svih dobnih skupina, socioekonomskog statusa i rasa protivi se PC-u, a u tome predvode rasne manjine i osobe bez fakultetskog obrazovanja. Politička korektnost uživa snažnu potporu među tričevih 8% populacije, progresivnim aktivistima koji su najvećim dijelom bogati, akademski akreditirani i bijeli.

Zašto taj iznenadni pomak protiv PC-a? Prema anketi CBS News/New York Timesa, samo 59% Amerikanaca protivilo se političkoj korektnosti 1993. godine. Ta skupina porasla je, prema Gallupu i Sveučilištu Virginija, na 73% na nacionalnoj razini do 2016. Sada izvješće Hidden Tribesa stavlja tu brojku na 90%. Ako bih se morao okladiti pretpostavljam da je ljevičarsko usvajanje transrodne ideologije sa njezinim posljedicama usvajanja rodnih zamjenica i službenih rodnih kategorija bila kap koja je prelila čašu. Ljevičarski izumi eufemizama poput “dreamera” za ilegalne strance i “mladeži sklonoj pravosudnim problemima” za maloljetne delikvente, možda su oslikali političku korektnost kao neozbiljnu, ali njezino inzistiranje na odbijanju priznavanje osnovnih prirodnih činjenica o spolu izložilo ju je kao destruktivnom laži. Jedna stvar je poželjeti svom kolegi “sretne praznike” u vrijeme Božića. Posve je drugo pratiti kćer tog čovjeka u žensku svlačionicu na javnom bazenu.

Nepopularnost političke korektnosti stavlja demokrate u izbornu nedoumicu. Prekomjerno akreditirani, visoko plaćeni, pretežni bijeli aktivisti koji doniraju, volontiraju i postavalju agendu stranke, snažno podupiru kulturnu agendu kojoj se protive rasne manjine o čijim glasovima ovise demorati ukoliko žele biti izabrani. Ova kreštava manjina pro-PC demokrata sputava mogućnost stranke da sklepa izbornu većinu, a republikanci kapitaliziraju na unutarnjoj podjeli ljevice kako bi skupili konzervativno-predvođenu koaliciju razumnih glasača koji se možda ne slažu oko net neutralnosti, ali se barem slažu da muškarci nisu žene. Predsjednik Trump je svoje suprotstavljanje PC kulturi ustoličio kao središnji dio svojih kampanja, a širom zemlje ankete javnog mnijenja nastavljaju pokazivati dobitke za kandidate koji preferiraju temeljna prava poput pravičnog postupka u odnosu na pomodne PC slogane koju zahtijevaju da “vjerujemo svim ženama”.

Irving Kristol, objašnjavajući svoj put udesno, opisao se kao liberal kojeg je “opljačkala stvarnost”. Sve jače prigrljivanje jezika fantazije Demokratske stranke ostavilo je njezine bezbrojne glasače ideološki ugroženima. Ako su ankete u pravu, stvarnost bi mogla još jedanput napraviti drugu takvu pljačku.