POTVRĐENO: Studija podrijetla otkrila da je 1/32 predak Elizabeth Warren okupio Cherokke indijance tijekom Staze suza

Jim Hoft

thegatewaypundit.com

U ponedjeljak, senatorica Warren objavila je DNK studiju u kojoj tvrdi da je 1/512 1/1024 američka Indijanka.

Boston Globe kasnije je izdao korekciju prvotnog izvještaja — DNA test otkrio je da Elizabeth Warren nije 1/512 američka Indijanka, već 1/1024. To je 0,0009765625.

Warren zapravo ima manje indijanske krvi u svojoj krvnoj liniji od većine bijelih Amerikanaca.

Ali to nije spriječilo Warren da promovira ovu laž tijekom godina.

I sad ovo…
Bliži predak Elizabeth Warren — njezin pra, pra, pradjed — okupio je Cherokee indijance i doveo ih do polazišne točke zloglasne Staze suza.

Via Breitbart:

Kao što sam istaknuo u nedjelju u svom članku ovdje, nikakvi dokazi ne podupiru ovu tvrdnju. O.C. Sarah Smith Crawfoird nema Cherokee porijeklo, na popisu stanovništva 1860. bila je uvrštena kao “bijela” i najvjerojatnije pola švedskog i pola engleskog, škotskog ili njemačkog ili neke druge kombinacije porijekla. (Napomena, postojeća licenca za brak iz 1894. ne daje nikakve naznake Cherokee podrijetla.)

No, najzapanjujuće otkriće o životu O.C. Sarah Smith Crawford jest da je njezin suprug, pra-pra-pradjed gđe Warren, bio član milicije Tennesseeja koja je okupila Cherokeeje iz njihovih obiteljskih domova u jugoistočnom djelu Sjedinjenih Država i potjerala ih u palisade na području koje se u ono vrijeme nazivalo Ross’s Landing (danas Chattanooga) — što je bila polazišna točka strašne Staze suza, koja je započela u siječnju 1837. godine. […]

To su bile postrojbe odgovorne za uklanjanje obitelji Cherokeeja iz njihovih domova u kojima su živjeli generacijama, u tri države koje je Cherokee nacija stoljećima smatrala svojim domovima: Georgije, Sjeverne Karoline i Tennesseeja.

Iako ova prisilna uklanjanja nisu bila okarakterizirana široko rasprostranjenim nasiljem, Cherokeeji su se svejedno susreli su ponekad brutalnom dobrodošlicom kad su konačno stigli u svoje, na brzinu sklepane, rezervate.