Tucker Carlson progovorio nakon što se ljevičarska rulja pojavila ispred njegove kuće

Amanda Prestigiacomo

Screenshot: YouTube/Richard Nixon Foundation

U srijedu navečer, ljevičarska rulja od kojih 20-tak osoba pojavila se ispred kuće domaćina Fox Newsa Tuckera Carlsona i skandirala prijetnje, nazivala ga rasistom i zahtijevala da napusti grad.

U intervjuu za Washington Post, Carlson je otkrio da se barem jedan član “antifašističke” grupe bacao na njegova vrata tako dugo dok nisu napuknula.

“Nazvao sam suprugu”, rekao je Carlson Washington Postu. Pripremao se za svoju emisiju “Tucker Carlson Tonight” kad je saznao za incident putem tekstualne poruke.

“Nalazila se u sama u kuhinji i spremala za večeru kad je čula lupanje i vikanje na vratima “, nastavio je. “Netko se počeo bacati na ulazna vrata i zapravo ih je napuknuo.”

Njegova supruga, koja je u vrijeme incidenta bila jedina osoba kod kuće, u početku je mislila da je provala nakon što je čula urlanje i lupanje na vratima. Zaključala se u ostavu i nazvala policiju, rekao je Carlson.

Gđa Carlson nije odmah kontaktirala svog supruga “jer ga nije htjela uznemiriti prije njegovog nastupa u emisiji”, rekao je domaćin za Fox News.

Vlasti su stigle na mjesto događaja, a ljevičari su se “na kraju raspršili” iako je ostalo nejasno je li bilo kakvih uhićenja, napominje Fox.

Carlson i njegova supruga imaju četvero mlade djece; nitko od njih nije bio kod kuće tijekom incidenta.

Kao što je u srijedu izvijestio Daily Wire, skupina poznata pod imenom Smash Racism DC objavila je videozapise zasjede na Twitteru, s natpisima na kojima su bile prijetnje upućene domaćinu Foxa.

“‘Rasistički šljamu, odlazi iz grada!’ Svake večeri širiš strah u naše domove–strah od drugih, strah od nas i strah od njih. Svake večeri nam govoriš da nismo sigurni. Večeras te podsjećamo da imamo glas. Večeras te podsjećamo da ti također nisi siguran”, pisalo je na jednom od Smash Racism DC natpisa.

“Tucker Carlson, mi ćemo se boriti! Znamo gdje spavaš noću!”, vikala je grupa jednoglasno, kao što se čulo u objavljenim videozapisima.

Carlson je rekao Postu da se jedna žena ispred njegove kuće čula kako govori da želi donijeti “cijevnu bombu” u njegovu kuću.

Članovi Antife “blokirali su oba kraja njegove ulice i nosili natpise na kojima je pisala njegova kućna adresa”, istaknuo je Post.

Osim toga, Twitter račun je objavio kućne adrese Carlsona, njegovog brata i njegovog prijatelja Neila Patela prije nego je račun suspendiran. “Fašisti su ranjivi. Suprotstavite im se u njihovim domovima!”, govori Facebook objava Smash Racism DC.

“To nije bio prosvjed, To je bila prijetnja”, pojasnio je Carlson. “Oni nisu prosvjedovali protiv ničeg specifičnog što sam rekao. Nisu tražili od mene da išta promijenim. Oni nisu prosvjedovali protiv politike ili zagovarali zakonodavstvo. … Oni su prijetili meni i mojoj obitelji i rekli da moram napustiti vlastito susjedstvo u gradu u kojem sam odrastao.”

Domaćin je istaknuo da njegova obitelj misli “o sjeverozapadu D.C.-a kao o mirnom utočištu gdje se svi poznaju i gdje su svi prijazni. Oni misle o njemu kao o najboljem mjestu na svijetu.”

“Kako možete otići na večeru i ostaviti djecu samu u kući u ovom trenutku?” pitao je. “Ako govore o cijevnim bombama … kako možete živjeti tako?”

“Vjerojatno od sad neću otvarati pakete koji su poslani mojoj kući”, dodao je Carlson.

Foxov domaćin pojasnio je kako planira uzvratiti napad i da se neće dati zastrašiti od rulje.

“Mislim da bih trebao uzvratiti, a to i planiram”, rekao je. “Neću se dati zlostavljati i zastrašivati.”