Brutalna tučnjava u školi okruga Broward, učenica nije uhićena tako dugo dok video nije postao viralan

Ryan Saavedra

Andrew Pollack Video

Učenica 2. razreda srednje škole u srednjoj školi Monarch u okrugu Broward na Floridi, uhićena je prošli tjedan nakon što je video koji prikazuje kako brutalno mlati svoju kolegicu iz razreda postao viralan.

Incident, koji se dogodio 9. studenog, “prikazuje dvije djevojke koje razmjenjuju riječi sve dok jedna od njih nije počela udarati drugu, a zatim je povukla je za kosu i u više navrata tresnula njezinom glavom o stol dok je desetak učenika promatralo incident”, izvijestio je WPLG Local 10 News.

Petnaestogodišnja osumnjičenica navodno nije krivično optužena jer je okrug Broward usvojio PROMISE program, program iz Obamine ere kojem su cilj znatno blaže kazne za zločine počinjene od strane učenika.

Osumnjičenica je uhićena gotovo tjedan dana kasnije, 15. studenog, nakon što je Andrew Pollack, koji je početkom godine izgubio kćer u tragičnoj pucnjavi u Parklandu, podijelio videozapis na društvenim medijima i preusmjerio ga policiji Coconut Creeka umjesto uredu šerifa okruga Broward.

POGLEDAJTE (1. dio)

POGLEDAJTE (2. dio):

Osumnjičenica je “rekla da pobjesnila iz čistoga mira”, izvijestio je 7News Boston WHDH. “Rekla je kako je djevojka koju je napala maltretira od osnovne škole”, dodavši tvrdnju da je skupina učenika “naziva pogrdnim imenima i prijeti da će je ‘zaskočiti'”.

Učenica je uklonjena iz škole i sada se suočava s prekršajem fizičkog nasrtaja.

WSVN 7 News navodi kako učenica nije optužena za kazneno djelo jer, prema policiji Coconut Creeka, “nisu počinjene tjelesne ozljede.”

PROMISE program suočio se s intenzivnim kritikama u danima nakon masakra u Parklandu nakon što je javnost saznala da je program dozvolio “tisućama problematičnih, često nasilnih, učenika počinjavanje zločina bez pravnih posljedica”, izvijestio je Real Clear Investigations.

“[Pucač iz Parklanda] imao je čisti dosje, tako da se nije oglasio alarm kad su ga provjeravali u sustavu”, rekao je za RCI veteran FBI-a, Michael Biasello. “Vjerojatno ne bi mogao kupiti oružje kojim je počinio zločin da ga je škola preporučila odgovornima za provedbu zakona.”