Otac žrtve iz Parklanda reagirao na vijest da je ubojica u zatvoru registriran za glasovanje

Scott Morefield

NBC News via YouTube

Andrew Pollack, otac žrtve iz Parklanda Meadow Pollack, snažno je reagirao na vijest da je ubojica iz Parklanda Nikolas Cruz registriran za glasovanje na Floridi dok je sjedio u zatvoru okruga Broward.

“On je masovni ubojica, on je već priznao i ne bi smio imati pravo glasa”, rekao je u subotu Pollack Fox Newsu. “Dopustivši mu da bude registriran za glasovanje kad moja kćer to ne može, to je kao da ste mi zabili veliki nož u moje srce.”

Pollack je navodno doznao da je Cruz registriran kao birač dok je pratio tekuće brojanje glasova u okrugu Broward nakon izbora 2018.

“Nisam mogao vjerovati tako dugo dok nisam provjerio na internetu”, rekao je.

Fox News je izvijestio:

Web stranica državnog tajnika Floride pokazuje da je Cruz registriran kao birač u srpnju — kao republikanac — sa adresom zatvora okruga Broward kao kućnom adresom. Cruzovi podaci blokirani su od javnog pogleda kasnije u subotu.

Kao registrirani birač u zatvoru, Cruz bi imao pravo glasati glasovanjem u odsutnosti. Nije jasno je li se prijavio za glasanje u odsutnosti ili je glasao.

“Osječam mučninu u želucu”, napisao je Pollock na Twitteru u subotu. “18-1958 ubio je 17 učenika i osoblja, uključujući moju kćer Meadow. Pa opet, Šerif u Browardu @ScottJIsrael pustio je ljude u zatvor kako bi registrirali njega i ostale životinje za glasovanje. Odvratni demokrati ne poznaju nikakvog srama. Ne mogu im dopustiti da ukradu ove izbore.”

Također je uputio oštre riječi prema šefici izbornog povjerenstva okruga Broward Brendi Snipe i šerifu Scottu Israelu.

Glasači s Floride odobrili su prošli tjedan amandman koji bi dao više od milijun kriminalaca pravo glasa.

Kasnije, Pollock je odgovorio kritičarima rekavši da je “apsoutna lakrdija da životinje poput njega imaju pravo glasa.”