PRAGER: Čak se i astronauti boje ljevice

Dennis Prager

Wikimedia Commons

Postoji mnogo razloga zašto sažalijevam današnju mlađu generaciju Amerikanaca.

Među njima su:

  • Nesavjesni dug koji im ostavljamo.
  • Uništavanje muškarca i žene kao zasebnih jedinki i različitih kategorija — i seksualna konfuzija koja je nastala kao rezultat toga.
  • Emaskulacija muškaraca i de-feminizacija žena.
  • Potkopavanje vrijednosti braka.
  • Nedostatak Boga i religije u njihovih životima — i posljedično traženje smisla na krivim mjestima.
  • Primanje indoktrinacije, umjesto obrazovanja, u većini škola, od osnovnih do postdiplomskih.
  • Nemogućnost slavljenja Amerikanizma

Tragično i ironično, svaki od njih donijela je ista ona skupina s kojom se veliki broj mladih ljudi danas identificira: Ljevica.

Možete dodati na taj popis ljevičarsko upropaštavanje heroja.

To mi je palo na um prošlog mjeseca, nakon što je svjetski poznati astronaut Scott Kelly, koji je, među ostalim svemirskim dostignućima, proveo godinu dana u Međunarodnoj svemirskoj postaji, tweetao sljedeću poruku komentirajući duboke podjele u američkoj politici: “Jedan od najvećih lidera suvremenog doba, Winston Churchill, je rekao: ‘U pobjedi, velikodušnost’. Pretpostavljam da su ti dani gotovi.”

Nakon toga napadnut je sa svih strana na društvenim medijima — zbog toga što je citirao britanskog premijera Churchilla i prozvao ga velikim liderom. Prema trolovima, Kelly se sad nalazi u istom košu s odvratnim, rasističkim Winstonom Churchillom.

Kao što stalno ističem, ako ne razumijete da je ljevica u potpunosti destruktivna sila čija je glavna misija uništiti vodeće institucije i pojedince Zapadnog svijeta, vi ne razumijete ljevicu.

I tako, za mnoge — vjerojatno većinu — mladih Amerikanaca, Očevi osnivači Amerike nisu bili giganti kakvima ih vi i ja smatramo. Oni su bili bogati, rasistički, mizoginični bijeli muškarci. Sada je došao red na Churchilla da bude uništen. Ljevici ne znači apsolutno ništa činjenica da je predvodio svijet u borbi protiv najvećeg rasista svih vremena, Adolfa Hitlera i najveće rasističke ideologije svih vremena, nacizma. Jedino što je bitno jest da je napravio neke rasno utemeljene izjave o engleskoj kulturnoj (ne rasnoj) superiornosti i što je navodno bio suodgovoran u Bengalskoj gladi 1943. godine u kojoj je umrlo između 1,5 i 3 milijuna Indijaca.

Što se tiče ovog potonjeg, Churchillovi lijevi kritičari tvrde da je rekao kako je glad bila krivica Indijaca jer se “množe poput zečeva”.

No, to je u najvećoj mjeri ili čak u potpunosti ljevičarska kleveta. Što se tiče Churchillovog stava prema indijskom “množenju poput zečeva”, Andrew Roberts napisao je u svojoj upravo objavljenoj autoritativnoj biografiji Churchilla:

Churchill je prethodno dugo držao mišljenje da je zaprepašćujući porast stanovištva u Indiji u prvih četiri desetljeća dvadesetog stoljeća oznaka uspješnosti Carstva i još se u studenom 1942. godine hvalisao pred španjolskim veleposlanikom, vojvodi od Albe: “Od Engleske okupacije Indije, domaća populacija se povećala za stotinu milijuna. Od Američkog rata za neovisnost, populacija crvenih Indijanaca praktički je izumrla.”

Što se tiče Churchillovog rasizma, Roberts piše o Churchillu već od 1900:

Churchill nije imao simpatija za agresivni bijeli supremacizam Afrikanera, od kojeg su njegovi paternalistički instinkti bili posve drugačiji. Pisao je o budućem južnoafričkom društvu u kojem “Crno mora biti proglašeno istim kao i bijelo … da bude predstavljena njegova pravna jednakost, da bude naoružan političkim pravima, prospekt koji je razljutio Afrikanere ne manje nego ‘tigricu kojoj su ukradeni mladunci'”.

Što se tiče Bengalske gladi, Churchillov službeni biograf, pokojni Sir Martin Gilbert, za kojeg sam osobno znao da je među najiskrenijim piscima koje sam ikada upoznao, rekao je:

Churchill nije bio odgovoran za Bengalsku glad, Godinama sam tražio dokaze: niti jedan nije iskrsnuo. Svezak iz 1944. njegove službene biografije [Hillsdale College Press] će konačno riješiti to pitanje.

Ništa od ovoga nije važno ljevici. Kao što sam prethodno pisao, oni na ljevici smatraju se Übermenschenima, superiornijima od svih koji su živjeli prije njih i svih koji ne dijele njihovo mišljenje danas.

No, najgori dio priče Scotta Kellyja je astronautova neposredna reakcija na negativne tweetove: “Nisam nikog želio uvrijediti citirajući Churchilla. Moje isprike. Pokušat ću se i dalje obrazovati o njegovim zločinima, rasističkim pogledima koje osobno ne podržavam.”

Prema Kellyjevom mišljenju, Winston Churchill je od “jednog od najvećih vođa suvremenog doba” spao na čovjeka o čijim će se “zločinima, rasističkim pogledima” nastaviti i dalje obrazovati.

Znate zašto? Jer je danas u Americi najveći strah onaj od ljevice. Očigledno, ljevica je čak od strašnija svemirskog prostranstva