Nick Cannon UZVRAĆA UDARAC u obranu Kevina Harta objavljivanjem ‘homofobnih’ tweetova budnih komičara

Screenshot: YouTube/Real Time with Bill Maher

Komičar Nick Cannon stao je u subotu u obranu svog prijatelja Kevina Harta, uzvraćajući udarac “budnim” komičarima koji su zahtijevali od Harta da odustane od vođenja ceremonije dodjela nagrada Oscar otkrivši njihove “homofobne” i “problematične” komentare na Twitteru iz prošlosti.

Hart je odstupio od ponuđenog mjesta voditelja ceremonije Oscara u petak, nakon što su pro-LGBTQ aktivisti otkrili da je Hart napisao “homofobne” tweetove u prošlosti.

Hart se u početku odbio ispričati za svoje stare tweetove, navodeći da su oni nevažni za njegovu sadašnju karijeru, ali je naposljetku podlegao pritisku, objavivši ispriku potkraj tjedna u kojoj se ispričao zbog svog ponašanja i rekao da neće voditi dodjelu Oscara kako ne bi “odvratio pažnju” s hollywoodske ceremonije dodjele nagrada.

U tom trenutku na scenu je stupio Cannon, objavivši na svom Twitter računu primjere “homofobnih” tweetova nekih od najprepoznatljivijih hollywoodskih “budnih” imena: Amy Schumer, Sarah Silverman i, naravno, Chelsea Handler.

Cannon nije zahtijevao da te tri žene budu prisiljene na ispriku, piše IndieWire, “no pitanje je zašto je takva reakcija uslijedila što se tiče Harta kad su homofobne šale već neko vrijeme zbijali i muški i ženski komičari.”

Naposljetku, Cannon vjeruje da bi komičari trebali biti slobodni zbijati šale o čemu god žele i usput raditi greške, pogrešne korake i loše šale, bez straha da će ih te šale proganjati kad budu predloženi za vođenje jednog od najvećih zabavnih događaja u godini.

Niti jedna od žena koje je izložio Hart nije se ispričala zbog svojih tweetova ili, zapravo, na bilo koji način komentirala Cannonovu objavu. Sarah Silverman, piše IndieWire, povremeno je opisivala svoj nekadašnji rad kao grub i amaterski.

“Sve što mogu učiniti je naučiti iz toga, promijeniti se zauvijek i učiniti sve što mogu kako bi na pravi način krenula naprijed”, rekla je Silverman Guardianu prošle godine.

Međutim, interesantno je što budni Hollywood nije spreman dati istu milost Kevinu Hartu.