CURL: Doba idiotizma: Lady Gaga žurno odlazi s ceremonije dodjela nagrada kako bi se brinula za bolesnog konja (i druge besmislice)

Joseph Curl

Instagram

Milijarder Jeff Bezos rastao se od svoje supruge nakon “dugog razdoblja istraživanja ljubavi i probnog razdvajanja” (pod “istraživanjem” Bezos je očito mislio na svoju aferu sa sočnom pilotkinjom helikoptera). Christian Bale je u nedjelju tijekom preuzimanja nagrade za “Vice”, fikcije o Dicku Cheneyju, zahvalio majstoru trube Louisu Armstrongu. A Lady Gaga je izjurila s iste dodjele nagrada izjurila kako bi bila pored svog bolesnog konja, za kojeg je rekla da će uskoro biti na “vratima raja”.

To su stvari koje, nažalost svi znamo.

“Žao mi je što moram reći da sam nakon ceremonije saznala da moj anđeoski konj, Arabela, umire”, napisala je Gaga, čije je pravo ime Stefani Germanotta, na Twitteru nakon što je pop pjevačica osvojila nagradu za “Najbolju glumicu” na posljednjoj hollywoodskoj ceremoniji dodjele nagrada.

“Sada moram požuriti da se oprostim od nje. Njezino ime znači ‘predajte se molitvi’. Ona jest i bila je prekrasan konj. Naše duše i duhovi bili su jedno. Kad je ona bila u bolovima i ja sam bila. Nikada neću zaboraviti trenutke koje smo dijelili. Duge šetnje zajedno, galopiranja kroz kanjone. Kad sam je hranila kolačićima. Ona će zauvijek biti dio mene. Toliko sam tužna. Ali ja želim da tvoja bol završi i da ti se otvore vrata raja. Volim te. Djevojko, kuda misliš da ideš?”

21. stoljeće donijelo nam je mnoga čudesa, ali također nam je donijelo užase tik do naših vrata (i naših mobitela). Društveni mediji slave bezukusne i prazne — sve do predsjednika Sjedinjenih Država, koji uživa u dosegu svog Twitter računa. Nalazimo se u Dobu idiotizma, eri u kojoj ne samo da znamo, već nam je navodno i stalo do apsolutno najglupljih stvari.

Postoji predobra scena u filmu “Big Short” iz 2015. godine, brilijantnom filmu o puknuću stambenog mjehura 2008., uzrokovanog kolateraliziranim dužničkim obvezama koje su podržavale hipotekarne kredite (smiješno je što mnogi ne znaju apsolutno ništa o tome, ali mogu imenovati svu djecu Toma Cruisea).

Steve Carell igra Marka Bauma, uvijek ljutog šefa hedge fonda FrontPoint Partners. U telefonskom razgovoru sa svojom ženom, Baum kaže: “Ovdje je jeb*** oluja, dušo. Nemaš pojma kakvu vrstu sra** ljudi izvode. A svi hodaju uokolo kad da se nalaze u jeb**** spotu od Enye. Svi će naje****, znaš. Znaš do čega im je stalo? Do jeb*** utakmice! Ili se brinu o tome koja glumica je otišla na rehabilitaciju!”

To je mjesto na kojem se trenutačno nalazimo i, iskreno, to je zastrašujuće. Ili bi, u svakom slučaju, trebalo biti.

I, onako usput, samo da budete u toku s posljednjom najvažnijom viješću, nuklearna fizičarka Kylie Jenner izgubila je prvo mjesto na Instagramu od fotografije jajeta, koje je do sad pregledano više od 18 milijuna puta.

Zvuči otprilike točno.