Osuđujuća presuda za Dereka Chauvina upotpunila totalni kolaps zakona, reda i pravičnog postupka u Bidenovoj Americi

Revolver News

Derek Chauvin je vjerovao u sustav. A sad to plaća svojim životom.

Derek Chauvin proglašen je u utorak navečer krivim po svim točkama optužnice za smrt Georgea Floyda prošle godine.

Bivši policajac iz Minneapolisa proglašen je krivim za ubojstvo drugog stupnja iz nehaja, ubojstvo trećeg stupnja i ubojstvo bez predumišljaja

Kad je sudac Peter A. Cahill objavio presudu, Chauvin je sa svoje stolice gledao u prazno. Svaka optužba za ubojstvo za osobu bez kriminalne povijesti donosi vjerojatnu kaznu od 12,5 godina, prema smjernicama za izricanje kazni u saveznoj državi Minnesoti. Optužba za ubojstvo bez predumišljaja za osobu bez kriminalne povijesti donosi vjerojatnu zatvorsku kaznu od četiri godine. …

Manje od sat vremena nakon što su porotnici proglasili Chauvina krivim po svim točkama optužnice, tužitelji su zahvalili poroti zbog, kako su ga nazvali, “pravednog i poštenog” izbora za osudu bivšeg policajca iz Minneapolisa zbog ubojstva Georgea Floyda.

“Želim zahvaliti poroti na njihovoj službi, jer su učinili ono što je bilo pravedno i pošteno i ispravno i jer su govorili istinu te pronašli pravu presudu u ovom slučaju”, rekao je Schleicher. [Washington Post]

Osim ako se u žalbenom postupku ne dogodi čudo, Chauvin će provesti desetljeća u zatvoru, ako ne i ostatak svog života. To je nepravedno i nepošteno, najveća travestija kaznenih sudova otkad je O.J. Simpson prije dva i pol desetljeća ostao na slobodi.

U Americi je zavladala vladavina rulje, što znači da je zakon i red mrtav, a ustavno pravo na pravični postupak raskomadano je do neprepoznatljivosti. Nije toliko stvar u tome što ljevičarska rulja zna da nekažnjeno može utjecati na suce i porotu. Umjesto toga, rulja je potaknuta da utječe na suce i porotu od strane medija Globalnog američkog carstva, s punom težinom i potporom vladajuće klase koja upravlja establišmentom Globalnog američkog carstva.

Ako postoji ijedna svjetla točka u onome što se dogodilo danas, to je ovo: Amerikanci bi se u potpunosti trebali otrijezniti od iluzije da i dalje postoji pošten i pravedan sustav koji će ih štititi od grabežljivosti Globalnog američkog carstva. U Americi ne postoji pošteni sustav “zakona i reda”. Postoji samo proizvoljna primjena moći u političke svrhe.

Derek Chauvin je bio skromni policajac koji je pokušavao zaštititi svoju zajednicu od ovisnika o drogama i opasnih grabežljivaca koji iz dana u dan postaju sve češći. On je odgovorio na poziv iz trgovine zbog krivotvorene novčanice, a u konačnici je pokušao obuzdati Georgea Floyda, drogiranog čovjeka koji je bio puno krupniji od njega. Chauvin je upotrijebio svoju policijsku obuku kako bi obuzdao Floyda dok ga je okruživala neprijateljski raspoložena svjetina.

Niti u jednom trenutku nije pružen dokaz da je Chauvinovo koljeno ubilo Georgea Floyda, jer takav dokaz nikad nije mogao biti pružen. Sama ideja je bila smiješna. Floyd je umro zbog svojih životnih odluka koje su uništile njegovo zdravlje, kao i smrtonosne količine droga u svom sustavu. Da Floyd nije umro pred kamerama, ništa se od svega ovoga ne bi dogodilo. Umjesto toga, zbog političke svrhovitosti, Chauvin je pretvoren u ljudsku žrtvu. Njega se odrekla država kojoj je služio i javnost koju je štitio.

Chauvin niti u jednom trenutku nije mogao dobiti pošteno suđenje.

Sudac Peter Cahill je odbio izolirati porotu. Svaki porotnik je slobodno mogao vidjeti Minneapolis koji je pogođen trećim valom nereda nakon slučajnog ubojstva Dauntea Wrighta u Brooklyn Centru (zapravo, jedan od porotnika je živio u Brooklyn Centru). Svaki porotnik je mogao čuti riječi zastupnice Maxine Waters koja je zahtijevala više “konfrontacijski” pristup prosvjednika u slučaju donošenja pogrešne (oslobađajuće) presude. Svaki porotnik je mogao pročitati članak New York Timesa koji ih je profilirao i poslao ne previše suptilnu poruku da će, u slučaju oslobađajuće presude, oni postati sljedeća meta rulje.

Derek Chauvin je, protiv svakog načela pravde i pravne pravičnosti, uspješno ocrnjen kao ubojica. A sad će vjerojatno pretrpjeti sudbinu ubojice.

Kazneno-pravni sustav Minnesote potrošio je milijune dolara kako bi osigurao da Chauvin bude slomljen, angažiravši 11 privatnih odvjetnika kao pomoć državnom odvjetniku. Taj isti sustav sjedio je skršenih ruku dok je prošlog ljeta rulja uništavala središte Minneapolisa i zapalila policijsku stanicu. Druge države rade isto. U Georgiji, policajac Garrett Rolfe se još uvijek progoni zbog toga što je upucao Raysharda Brooksa, koji je oteo njegov taser i pokušavao ga upotrijebiti na Rolfu.

Policija će dobiti poruku: Ako upotrijebe bilo kakvu silu kako bi zaustavili osumnjičenika koji bježi ili obuzdali onoga koji se opire uhićenju, država ih neće zaštititi. Ona će stati uz kriminalca. Dakle, racionalno pitanje glasi, zašto uopće biti policajac? Na tisuće si je policajaca postavilo isto pitanje i dalo racionalni odgovor. U Minneapolisu je 2021. godine službu napustila ili otišla na dopust gotovo četvrtina policijskih snaga. U New Yorku su se policijska umirovljenja udvostručila.

Kriminalci su dobili istu poruku. Oni znaju da, ako pobjegnu od policije, neće biti progonjeni. Ako se odupiru, neće biti kažnjeni. Sredstva poreznih obveznika će se trošiti za naknadu štete ozlijeđenim kriminalcima, dok će ono preostalo biti korišteno za podizanje kaznenih prijava protiv policije. Ako se kriminalci pobune, ulice će biti napuštene kako bi ih opljačkali po volji. Nimalo ne iznenađuje činjenica da su kriminalne aktivnosti eksplodirale. Broj ubojstava povećao se za trećinu. U gradovima poput Washingtona, krađa automobila se upeterostručila u odnosu na isto vrijeme prošle godine.

Bez policije koja bi ih zaštitila, pojedinačni građani moraju sami zaštititi sebe i svoje susjede. Ali vladari Amerike odlučni su i to ukloniti. U susjednom Wisconsinu, Kyle Rittenhouse će ovog studenog završiti na sudu jer se branio od Antife. Država Missouri (crvena država!) još uvijek terorizira bračni par McCloskey jer su oružjem branili svoj posjed od izgrednika ispred njihove kuće. Prošle je godine Jake Gardner, vlasnik bara u Omahi, počinio samoubojstvo nakon što je izgubio svoj posao i nakon što je protiv njega podignuta optužnica jer se branio od pljačkaša.

Globalističko američko carstvo uživa u svemu ovome. Svaki slomljeni obični građanin predstavlja korak bliže vladavini rulje i anarho-tiraniji koju žele nametnuti svijetu u svoju korist. Na kraju krajeva, Ordo ab chao.

Amerika ulazi u mračno razdoblje. Nije sve izgubljeno. Ali što prije se Amerikanci odreknu iluzije da žive u racionalnom, poštenom sustavu koji poštuje svačija prava, to bolje. Amerikanci moraju shvatiti da je sustav uistinu i u potpunosti zao, ružan, disfunkcionalan, korumpiran i nelegitiman prije nego na njegovom mjestu mogu sagraditi nešto bolje. Globalistima ne dugujete ništa.