Pogledajte trailer za Ghostbusters III Jasona Reitmana, sina redatelja izvornog hita

Katie Jerkovich

Screenshot: YouTube/Rapid Trailer

Jason Reitman, sin glasovitog redatelja Ivana Reitmana, objavio je teaser trailer za istinski treći film franšize originalnog hita iz 80-ih, “Ghostbusters”.

Reitman je tweetao, “Svi se mogu opustiti, pronašao sam automobil. #GB20”, uz trailer.

Malo kasnije, zvijezda “Ghostbustersa” Dan Aykroyd retweetao je isječak tisućama sljedbenika i napisao: “Ako trebate podešavanje, znate koga zvati #GB20.”

Reitman, koji je prethodno režirao filmove “Up in the Air” i “Juno”, rekao je za Entertainment Weekly da radi na pravom nastavku originalnog nadnaravnog filma sa zvijezdama poput Billa Murrayja, Dan Aykroyda i Sigourney Weaver.

“Uvijek sam se razmišljao o sebi kao o prvom fanu “Ghostbustersa”, kad sam bio šestogodišnjak i posjećivao set. Želio sam napraviti film za sve ostale fanove”, objasnio je Reitman. “Ovo je sljedeće poglavlje izvorne franšize. To nije reboot. Ono što se dogodilo u 80-ima dogodilo se u 80-ima. Radnja će se događati u današnje doba.”

“Još uvijek je vrlo rano, a ja želim odmotati film poput poklona. Imamo mnogo predivnih iznenađenja i novih likova za publiku”, dodao je. “Razmišljao sam o ovoj franšizi i ona je zauzimala dio mog srca od kad znam za sebe.”

Reitman je nastavio: “Puno poštujem ono što je Paul [Feig, tvorac Ghostbustersa sa ženskom postavom] stvorio s tim sjajnim glumicama i volio bih vidjeti više priča od njih. Međutim, ovaj novi film slijedit će putanju izvornog filma.”