KLAVAN: Google: Ispada da je zabavnije biti zao [Satira]

Andrew Klavan

Ovo što slijedi je satira.

Web stranica Breitbart izvješćuje da je Google ručno manipulirao rezultatima pretraživanja o pobačaju u korist rezultata pro-pobačaja. Breitbart je rekao da je procurila rasprava pokazala da je Google intervenirao nakon što je pretraživanje o pobačaju ljevičarske novinarke Slatea rezultiralo videozapisima pro-života. Novinarka Slatea se požalila, rekavši da bi videozapisi mogli izazvati sumnju u moralnost trovanja djece u majčinoj utrobi, njihovo trganje na komadiće i prodavanje njihovih dijelova tijela za slatki, slatki keš — i da bi to moglo nagnati žene da se osjećaju loše zbog ubijanja ljudskih bića, što bi bilo neugodno za njih.

Zaposlenici Googlea očito su se odazvali pritužbama preuređivši rezultate pretraživanja tako da su se pojavili samo pro-pobačajni videozapisi, uključujući video feministice koja ponosno uzvikuje svoj pobačaj prije nego isključuje kameru i nekontrolirano jeca te još jedan video u kojem zaposlenici Planiranog roditeljstva koriste krv zaklanih beba kako bi prizvali demone koji su potom istrgali duše zaposlenika i odvukli ih u pakao. To je natjeralo novinarku Slatea da se osjeća bolje.

Izvršni direktor Googlea Sundai Pichai govorio je pred Kongresom pod zakletvom prošlog mjeseca i zakleo se da Google ne intervenira ručno u rezultate pretraživanja. No, Googleov glasnogovornik Lice Janusa objasnio je: “Gosp. Pinchai je samo izrekao te komentare jer je počinio krivokletstvo kako bi nam omogućio da nastavimo s podržavanjem klanja beba. To je standardna Googleova politika i u skladu s našim sloganom ‘Budi zao'”. Kad je glasnogovorniku rečeno da slogan zapravo glasi “Ne budi zao”, odgovorio je: “To je bilo u starim danima, kasnije smo maknuli ‘ne’ kako bi uštedjeli na prostoru i zato što je puno zabavnije biti zao.”

Iako je Google u više navrata tvrdio da ne manipulira pretraživanjem iz političkih razloga, njegov je krajnje lijevi nagib i više nego očit. Godine 2017., kompanija je otpustila zaposlenika Jamesa Damorea koji je napisao interni dopis u kojem je objasnio da su muškarci i žene različiti. Glasnogovornik Lice je, međutim, rekao za Daily Wire: “Ta priča nije istinita. Ne postoji osoba po imenu James Damore. Idite i progooglajte ga. Vidjet ćete. Tamo nema ništa.”

Andrew Klavan je američki konzervativni pisac, novinar, scenarist, politički komentator i voditelj podcasta “The Andrew Klavan Show” na Daily Wireu.